Hüllő kisokos: kígyók a terráriumban

Gondozás

Ha úgy határozunk, hogy kígyókkal népesítjük be a terráriumot, nem árt tisztában lennünk a kígyótartás alapvető feltételeivel. A kígyótartás célja nem az, hogy az állatok életben maradjanak, hanem az, hogy a lehető legjobb életfeltételek megteremtése mellett váljanak családtagokká. ... (0 hozzászólások)

Hüllő kisokos: A Namíbiai korallkobra terráriumi tartása

Gondozás

Gabonasiklóval kezdődik, és viperával ér véget... hazánkban újra egyre népszerűbb a mérges kígyó terráriumi tartása. A szükséges engedélyek megszerzését követően az interneten szinte bármilyen mérges kígyót be lehet szerezni, de a megfontolt fokozatosság jegyében érdemes a namíbiai korallkobrát választani ... (0 hozzászólások)

Agáma a terráriumban - a szakállas agáma tartása és gondozása

Gondozás

Az agáma hazánkban is egyre népszerűbb hüllő. Nagyon sok faja ismeretes, mind közül szakállas agáma (Pogona vitticeps) a terráriumok leggyakoribb lakója.... (0 hozzászólások)

Hüllő kisokos: gekkó a terráriumban

Gondozás

A gekkó terráriumi tartásakor figyelembe kell venni, hogy a domináns hím addig üldözi a gyengébb hímet, míg az el nem pusztul, ezért csak egyedül, vagy párban szabad őket tartani.... (1 hozzászólások)

Gyíkok a terráriumban - etetés és vitamin utánpótlás

Gondozás

A terráriumban tartott gyíkok étrendje nagyon változatos lehet. A rovarevő gyíkok legszívesebben a tücsköt, a viaszmoly hernyóját és lepkéjét fogyasztják, a növényevők gyíkok étrendjében szerepelhet saláta, uborka, reszelt répa és más zöldségfélék is.... (1 hozzászólások)

Gyíkok a terráriumban - lakberendezési tippek terraristáknak

Gondozás

Az otthon tartott gyíkok elhelyezésre különösen nagy gondot kell fordítani, hiszen nem domesztikált állatokról van szó: gyakran vad befogásból származó gyíkot vásárolunk az állatkereskedésben. Ezért a terrárium berendezésekor a lehető legélethűbben kell utánozni az eredeti élőhelyüket. ... (0 hozzászólások)

Milyen növényt eszik a leguán?

Gondozás

A leguán előbb-utóbb vega kosztra tér át, ekkor viszont fontos számára a vitamindús és esztétikus táplálék. Ki gondolná, hogy ő is a piros szegfűt szereti? ... (1 hozzászólások)

Kicsi vagy nagy? - 3 dolog, amire figyeljünk, ha pókot veszünk

Gondozás

Fiatal vagy kifejlett pókot válasszunk? Igaz, hogy a kicsi pókokat olcsóbb beszerezni, de rengeteget kell törődni velük, mire elérik a kifejlett állapotukat. A szép kifejlett példányokat - bár szemet gyönyörködtetőek -, elég borsos áron vihetjük haza. Melyik legyen? Segítünk a döntésben! ... (0 hozzászólások)

Mit eszik a kígyó vacsorára?

Gondozás

Hogyan ismerjük fel az éhes kígyót? Utánajártunk néhány etetési trükknek és fényt derítünk a koplalás okaira.... (2 hozzászólások)

Hüllő a kézben

Gondozás

A hüllők nem kezesbárányok, a babusgatás nem az ő világuk és a simogatásnál jobban szeretik a gazdi zsákmányadó kezét. Néhány ötlet, hogyan érjünk hozzájuk. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés