Hüllőkeltetés

Gondozás

A legtöbb hüllő aligha nevezhető odaadó, gondos szülőnek. Természetes körülmények között a hüllők legtöbbje lerakja tojásait vagy megszüli utódait, majd továbbáll, így az apróságoknak maguknak kell boldogulniuk. ... (2 hozzászólások)

Mit csinálj, ha vedlik a pók?

Gondozás

Mint minden madárpóknál, így az Avicularia fajoknál is életük egyik legnehezebb időszaka a vedlés. Ez a folyamat nagyon megerőltető a pókok számára, ilyenkor egy-egy hiba a terrarista részéről végzetes is lehet! Ez az írás azért készült, hogy aki elolvassa, kitudja küszöbölni ezeknek a hibáknak a nagy részét. ... (0 hozzászólások)

Hüllőbetegségek A-Z-ig

Gondozás

Még a legtapasztaltabb és felelősségteljes hüllőtartóval is előfordul, hogy állata megbetegszik. Ekkor a hüllőgazdi több problémával is szembesül...... (0 hozzászólások)

Vitaminhiányos a teknős? Orvosi segítség szükséges!

Gondozás

A hüllőket hajlamosak vagyunk monoton táplálékon tartani. Ez persze nem tesz nekik jót, legyengülnek, megbetegszenek. Lássuk, mivel dobhatjuk fel ételeiket! ... (0 hozzászólások)

Jön a jóidő! Ki a hüllőket a szabadba

Gondozás

Itt a tavasz, mehetnek a hüllők ki a kertbe! Persze ennek a tartásmódnak is megvannak a szigorú feltételei. Nemcsak kitesszük, oszt´ jó napot! Magyarországon a szabadtéri tartásnál az időjárás szabja meg, hogy mikor tehetjük ki az állatokat.... (0 hozzászólások)

Meddig élnek a hüllők?

Gondozás

Nincsenek őszülő pikkelyeik, nem kopaszodnak, nem ráncosodnak, és nem lassulnak. Néhány apró gyík csak 1-2 évig él, míg például a varánuszok akár megérhetik a harmadik X-et is. Apró jelekből azért következtethetünk, melyiküknek mennyi ideje van még hátra. ... (0 hozzászólások)

Ékszerteknős: a békés halfaló

Gondozás

Az ékszerteknősök (vörösfülű ékszerteknős, Trachemys scripta) barátságos állatkák, akik hamar megszokják környezetüket. Ha mindennap azonos időben és valamilyen jelzés kíséretében etetjük őket, a jelzés hatására szinte rohannak az etetés helyére és nyakukat nyújtogatva várják a számukra ínycsiklandó falatokat - ezáltal is örömet szerezve gazdájuknak!... (5 hozzászólások)

Miért zöld a béka?

Gondozás

Ha megkérünk valakit, hogy rajzoljon egy békát, nagyon valószínű, hogy zöld színű filctollat ragad. Miért is? ... (0 hozzászólások)

Törpe tegu, vagy zöld ameiva: az őserdei futógyík

Gondozás

A törpe teguként is emlegetett fürgelábú gyík gondos gazdi mellett kezes báránnyá válik. Feltéve, ha elegendő tücsköt-bogarat hordunk össze neki. ... (0 hozzászólások)

Chilei rózsaszín tarantula, a kezdők pókja

Gondozás

A chilei rózsaszín tarantula (Grammostola rosea) lakhelyéből adódóan jól viseli a klímaváltozásokat, és a nomád körülményeket, így kezdő póktartók is bevállalhatják.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés