Hogyan tarts leopárd leguánt?

Gondozás

A 40 centisre megnövő leopárd leguán (Gambelia wislizenii) színe szürkésbarna, a test tetején és alján leopárdmintázat található. Eredeti élőhelyén száraz, homokos gyér vegetációjú területen él. ... (0 hozzászólások)

A hüllőtartás legfontosabb szabályai és a CITES

Gondozás

Ha hüllőbeszerzésen gondolkodunk, akkor meg kell ismerkednünk a CITES-al is. A CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). ... (2 hozzászólások)

Mire figyelj, ha vedlik a hüllőd?

Gondozás

A legtöbb gyík vedlése mérettől, kortól és körülményektől függően napokig eltarthat. Külön vedlenek a mellső és hátsó végtagok, a fej, a törzs és a farok.... (0 hozzászólások)

Tudod milyen állat az arany teju?

Gondozás

Az arany teju vagy más néven pettyes teju akár 120 cm-re is megnőhet, különös ismertetőjele a hasán sorba helyezkedő pikkelyei, melyek egyszínűek vagy foltosak. ... (0 hozzászólások)

Hogyan gondozzuk a terráriumi növényeket?

Gondozás

Kevés növény bírja ki a terráriumi körülményeket, de azért találunk olyanokat, amelyek nagyon szépen fejlődnek, növekednek, sőt virágzanak is.... (0 hozzászólások)

Mire használhatsz otthon egy zöld érdes fűsiklót?

Gondozás

A kecses, karcsú testű, békés, nyugodt természetű érdes fűsikló (Opheodrys aestivus) egyre kedveltebb terráriumi állat. A Háziállat.hu bemutatja, mihez kezdhetsz vele. ... (12 hozzászólások)

Hogyan párzik a kígyó?

Gondozás

Ágyban, párnák közt? Nem, de a meghitt, nyugodt környezetre nekik is szükségük van. Ha szeretnénk kiskígyókat, akkor tartsuk magunkat távol tőlük erre az időre.... (1 hozzászólások)

Autotómia: amikor a gyík ledobja a farkát

Gondozás

A gyíkoknak is védekezniük kell valahogy támadójukkal szemben. És ha máshogy nem megy, ledobják a farkukat... ... (4 hozzászólások)

Rekord-szaporulat: 244 kisvipera született

Gondozás

Rekord-szaporulat a Rákosivipera-védelmi Központban: összesen 244 kisvipera született. A nagy létszámú szaporulatot magyarázza az a tény, hogy immáron a tenyészprogramban született 3-4 éves egyedek is be lettek vonva a tenyésztésbe. ... (4 hozzászólások)

Mit eszik a gyík?

Gondozás

A növényevő fajokat szinte mindenféle gyümölccsel és zöldséggel etethetjük, míg a rovarevőket tücsökkel és lárvákkal kínálhatjuk. ... (3 hozzászólások)

Bejelentkezés