A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket

Hüllő fajok

Nemcsak a parton zavarja meg a mesterséges világítás a frissen született tengeri teknősöket, hanem akkor is, ha már elérték a tengert - állapította meg egy új ausztrál kutatás.... (0 hozzászólások)

Megmentették a kihalástól a floridai levesteknősöket

Hüllő fajok

Megmentették a kihalástól a floridai és mexikói közönséges levesteknősöket - jelentette be az Egyesült Államok szövetségi hatósága.... (0 hozzászólások)

2016 év hüllője a kockás sikló

Hüllő fajok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2016 év hüllőjének a kockás siklót választotta.... (0 hozzászólások)

Krokodil lakik egy krétai tóban

Hüllő fajok

Krokodilt láttak egy krétai tó partján, és a hatóságok megerősítették, hogy a róla készült fotók és videofelvételek nem hamisítványok.... (0 hozzászólások)

Kihalás fenyegeti a hüllők közel egyötödét

Hüllő fajok

Kihalás fenyegeti a hüllők közel egyötödét, több fajuk pedig már el is tűnhetett a Föld színéről - állapították meg szakértők, akik felmérésüket a Biological Conservation című lapban ismertették részletesen.... (0 hozzászólások)

Rekordszámú vipera született a Kiskunságban

Hüllő fajok

Rekord számú, 328 fokozottan védett rákosi vipera született idén 30 anyától a tenyésztésükre és védelmükre létrehozott Rákosivipera-védelmi Központban.... (0 hozzászólások)

Aligátorteknőst találtak a magyar patakban

Hüllő fajok

Aligátorteknőst fogtak ki a Pest megyei Püspökhatvanban, a Galga-patakból. A falusiak attól tartanak, hogy több példány is élhet a sekély vízben, ezért a gyerekeket nem engedik a patakhoz.... (0 hozzászólások)

Negyven új faj Madagaszkáron

Hüllő fajok

Negyven új kígyó-, gekkó- és egyéb gyíkfajt sikerült meghatároznia annak a nemzetközi kutatócsoportnak, amely egy magyar kutató vezetésével mintegy 250, Madagaszkár különböző részein élő hüllőfaj bizonyos génszakaszait hasonlította össze.... (0 hozzászólások)

Jonathan, a 178 éves teknős

Hüllő fajok

Százhetvennyolc évesnek becsülik a világ legöregebb állatát, egy teknőst.... (0 hozzászólások)

Tízezer kilométert vándorolnak a kis tengeri teknősök

Hüllő fajok

Közismert, hogy a tengeri teknősök hosszú utat tesznek meg, hogy visszatérjenek születési helyükre és lerakják tojásaikat, egy amerikai kutatás során viszont arra derült fény, hogy az ifjoncok is több ezer kilométeres vándorlásra vállalkoznak.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés