- -

Alpesi szalamandra (Salamandra atra)

Kétéltű fajok

Az alpesi szalamandra teste teljesen fekete, néha sötétbarna. Nem magányosan, hanem általában csapatban él, bokrok, kövek vagy moha alatt. Az alpesi szalamandra a szaporodás tekintetében is különbözik más szalamandráktól. ... (0 hozzászólások)

Legyél te is békamentő!

Kétéltű fajok

A tavaszias meleg lassan előcsalja a barna ásóbékákat föld alatti telelőhelyükről, és nagy csapatokban indulnak szaporodóhelyükre. De sajnos kevesen érnek oda! Segíts te is a természetvédőknek megóvni a a békákat a tömeges gázolástól! ... (5 hozzászólások)

A tigrisszalamandra (Ambystoma tigrinum)

Kétéltű fajok

A tigris szalamandra szürke vagy fekete testét csíkok borítják, ezért hasonlítják tigrishez. ... (0 hozzászólások)

Keleti tűzhasú unka - szeresd a csodavarangyot

Kétéltű fajok

Az emberek többségében kisebb fajta undor támad, ha meghallja, hogy békákról van szó. Azonban ha valaki ránéz ezekre a szeretetreméltó kis varangyokra, rögtön megenyhül ... (33 hozzászólások)

Mérges állatok - avagy 5 halálos állati méreg

Kétéltű fajok

Mérgeket az ember már ősidőktől fogva használ gyógyításra, így nem meglepő, hogy például a varangyos béka szárított bőre a középkorban a vízibetegség gyógyszereként volt használatos. Dél-Amerikában élnek kicsi, alig három cm-es békák, (Dendrobates genus) amelyeknek a bőrmérge a legerősebb állati eredetű mérgek közé tartozik. ... (0 hozzászólások)

Veszélyben a vörösszemű levelibéka (Agalychnis callidryas)

Kétéltű fajok

Egyre több esőerdőt irtanak ki és ez az egész élővilágot veszélybe sodorja. Ennek az aprócska, kihalófélben lévő állatkának is egyre ritkul az élőhelye. ... (0 hozzászólások)

Az óriásvarangyok (Bufo marinus) túlszaporodása

Kétéltű fajok

Az óriásvarangy, mely a világ egyik lepusztítóbb, terjeszkedő fajához tartozik, Ausztrálián kívül is veszélyeztetni kezdte az őshonos, vadon élő állatok életét. ... (0 hozzászólások)

A pipabéka

Kétéltű fajok

A pipabéka egy szokatlan külsejű kétéltű, melynek lapos feje és teste van. A megkülönböztető úszóhártyás lábai mellett, párzása és a tojásai kiköltése is különleges.... (0 hozzászólások)

A kék levelibéka (Litoria caerulea)

Kétéltű fajok

Információk a faj profiljáról: a kék levelibéka tartása, étrendje és gondozása. ... (0 hozzászólások)

A lábatlan gyík vagy törékeny gyík, kuszma (Anguis fragilis)

Kétéltű fajok

Tanuljuk meg, mi a kígyó-gyík és miért nevezik még üveg-gyíknak is. Tárjuk fel ezen egyedi teremtmények élőhelyét és tudjuk meg, hogyan azonosíthatjuk őket. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés