Szeretnél kígyót háziállatként?

Gondozás

Először is el kell oszlatnunk azt a tévhitet, miszerint a kígyók gonosz csúszó-mászó teremtmények. Úgy tűnik, hogy még a kígyók fokozott megismerése ellenére is fennmaradt ez a gondolat. Kellő óvatossággal kiválóan tarthatók otthon. ... (0 hozzászólások)

A hüllők terráriumának tisztítása napi, heti bontásban

Gondozás

A hüllők élőhelye különleges ápolást igényel. A terrárium rendszeres és gondos karbantartása szükséges ahhoz, hogy hüllőnk biztonságosan és egészségesen, nem mellékesen szagmentes és vonzó környezetben éljen. ... (1 hozzászólások)

Készítsünk leguán fészket

Gondozás

A tojásrakáshoz készülődő nőstény leguán éjt-nappallá téve keresi a legalkalmasabb helyet utódjai számára. A vadonban vermeket ás, a terráriumban nekünk kell biztosítanunk az ideális feltételeket. ... (0 hozzászólások)

Vitaminhiányos a teknős? Orvosi segítség szükséges!

Gondozás

A hüllőket hajlamosak vagyunk monoton táplálékon tartani. Ez persze nem tesz nekik jót, legyengülnek, megbetegszenek. Lássuk, mivel dobhatjuk fel ételeiket! ... (0 hozzászólások)

Milyen hüllőt válasszak?

Örökbefogadás, vásárlás

Egyre népszerűbb hazánkban a hüllők hobbiállatként való tartása. Segítünk eldönteni, hogy milyen állatot válassz és honnan szerezd be!... (1 hozzászólások)

Törpe tegu, vagy zöld ameiva: az őserdei futógyík

Gondozás

A törpe teguként is emlegetett fürgelábú gyík gondos gazdi mellett kezes báránnyá válik. Feltéve, ha elegendő tücsköt-bogarat hordunk össze neki. ... (0 hozzászólások)

Hogyan tarts leopárd leguánt?

Gondozás

A 40 centisre megnövő leopárd leguán (Gambelia wislizenii) színe szürkésbarna, a test tetején és alján leopárdmintázat található. Eredeti élőhelyén száraz, homokos gyér vegetációjú területen él. ... (0 hozzászólások)

Hogyan rendezzük be a szavanna-terráriumot?

Gondozás

Ha hüllőnk a szavannáról származik, akkor bizony szavannaszerű hatást kell elérnünk a terráriumban. Ehhez persze azt sem árt tudnunk, hogy milyen a szavanna. ... (0 hozzászólások)

Királypiton otthon: mire vigyázz nagyon?

Hüllő fajok

A királypiton (Python regius) 1-1,5 méter hosszú, éjszaka aktív kígyó. Az óriáskígyók családjába és az alsóbbrendű kígyók közé tartozik. Mintázata jellegzetes: barna alapszínen sárgás ovális foltok díszelegnek.... (33 hozzászólások)

Madagaszkári nappali gekkók: ha durva vagy velük, kiugranak a bőrükből

Hüllő fajok

Ezek a gekkók, ahogy a nevükből is következik, nappal aktívak, így táplálkozási szokásaik és a fajokon belüli interakciójuk is ekkor figyelhető meg.... (24 hozzászólások)

Bejelentkezés