5

Szabadnak születtek, szökési technikájuk figyelemreméltó, ezért Vízöntő állatok tartásakor célszerű beruházni egy GPS jeladóba.

lusta-cica

Milyen természetű a Vízöntő jegyében született macska?

 

Kedves, őszinte, közvetlen modorával a Vízöntő jegyében született macska nem csupán minden tekintetben rokonszenves, de igen intelligens állat benyomását is kelti. Bár könnyen alkalmazkodik, a szürke átlagmacskák sorába senki kedvéért nem áll be.

Öntudatos macskaként harcol függetlenségéért mind házon belül, mind azon kívül (már ha sikerül kisurrannia). A Vízöntő cicus tagadhatatlanul vadmacskaszerű jellemvonásokat mutat.

Jellemző rá gátlásoktól való mentessége, mely tulajdonságából fakad kreatív, ötletes, ugyanakkor kissé hóbortos, szeszélyes természete. Játszi könnyedséggel felveszi a versenyt a legvirgoncabb macskával, miközben képes lazítani tempóján, és némi időt szakítani a gazdira is.

Garfield-szindrómában szenved: azaz macskakiállítással, együgyű játékokkal halálra lehet untatni. Unalmas emberek és állatok társaságában tartózkodó magatartást vesz fel, vagy minden előzetes bejelentés nélkül angolosan távozik. Végül is mi végre az élet kínálta oly sok kellem, ha csapdába esve vagyunk kénytelenek rostokolni?


kedves-allat

A Vízöntő jegyében született kutya kedves és barátságos

 

Barátságos, magabiztos természetével a Vízöntő jegyében született kutya nem csupán nyílt, közvetlen, de ugyanakkor intelligens és jóindulatú állat is. A fakó egyenkutyák sorába ő sem hajlandó beállni. Leghőbb vágya, hogy önállóságának, függetlenségének a házban és a szabad ég alatt egyaránt érvényt szerezzen. Ha ez mégsem sikerül, akkor inkább elszalad.

Imádja a játékos bolondozást, remekül kijön a többi állattal, határozott és magabiztos társaság. Szereti a saját útját járni, de vele született emberbaráti ösztöne arra sarkallja, hogy szükség esetén segítő mancsot nyújtson gazdájának.

Ha nem akarjuk, hogy önérzetünk nagyon megsérüljön, akkor ne írassuk be kutyaiskolába. Túl sok sikerélmény nem származik a dologból, ráadásul elég kínos válaszolni "Az én kutyám nagyon okos és nagyon jól halad. És a tied?" - jellegű kérdésre, mert a mi Vízöntő kutyánk maximum csak nézni hajlandó, ahogy a kiképző a hülye agyszüleményeit akarja ráerőltetni, és inkább a saját gondolatait valósítja meg.

Unalomtűrő képessége gyakorlatilag nulla, ha a hangulat gyér, akkor inkább nemes egyszerűséggel, akár mondat közepén is lelép, és ha nincs rajta jeladó, lehet, hogy sosem tudjuk meg hova.

értékelés