FOGADJ ÖRÖKBE EGY ILLATOS EBET! (2007)
Az Örökbefogadó nap nem titkolt célja a figyelem felkeltése. 2007 május 5-én a támogatók segítségével a kultúrált, felelős állattartás "igéjének" hirdetése a szándék.

2007 május 5 - Örökbefogadó nap az Illatos úton!

FOGADJ ÖRÖKBE EGY ILLATOS EBET! (2007)

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Állatvédő Szakosztálya a TV2 Naplójával idén is megrendezi az Illatos úti kutyák örökbefogadó napját.

A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepére - közismert nevén az Illatos útra - a Budapest utcáin kóborló kutyák, és sajnos gazdájuk által leadott kutyák kerülnek be. A telepen egyidejűleg 94 kutyát tudnak elhelyezni, amennyiben a kutyák létszáma ezt meghaladja kénytelen néhányuk életét kioltani.  A Lelenc Kutyamentő Egyesület által létrehozott 2004 január óta működő www.illatosut.hu weboldalnak, a széleskörű tájékoztatásnak, a lelkes civilek munkájának köszönhetően jelentősen csökkent a leadott kutyák száma, és egyre több kutyát talál meg az eredeti gazdája. Az oltási programnak köszönhetően megszűnt a telepen a járványveszély, ezzel párhuzamosan nőtt az örökbefogadó kedv, így 2006-ban közel 2500 kutya talált új gazdára. 

Az Örökbefogadó nap nem titkolt célja a figyelem felkeltése. 2007 május 5-én a támogatók segítségével a kultúrált, felelős állattartás "igéjének" hirdetése a szándék. Minden aznap örökbe fogadott kutya mikrochipet kap, melyet a www.petvetdata.hu bármikor elérhető adatbázisba regisztrálnak. Lekezelik bolha- és kullancs elleni szerrel, a félárú ivartalanításra és félárú kutyaiskolára jogosító utalványt az oltási könyvhöz mellékeljük. Ezen felül biztonságos hámot, pórázt, és indulásnak kutyatápot is vihet haza.

Az akció részleteiről a www.illatosut.hu weboldal Hírek rovatában olvashatsz! Kérjük segíts az akció beharangozásában a plakát terjesztésével, melyet a weboldal Hírek, vagy Nyomtatható listák rovatából lehet letölteni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2007. május 5-én 10-14 óráig!

Cím: 1097 Budapest, Illatos út 23/a 

Telefon: 280-6832

Itt is szeretnénk felhívni a figyelmet a weboldal Nyomtatható listák rovatára, melyben minden vasárnap frissül a befogott kutyák kerületenként kigyűjtött listája. Tegyetek ki egy plakátot lakóhelyeteken, állatorvosotoknál, kozmetikusotoknál, hogy azok a befogott kutyák is hazakerülhessenek, akinek a gazdája nem rendelkezik internet eléréssel, vagy sosem hallott még az Illatos útról!

A telepen lévő kutyák az év 365 napján várják régi vagy új gazdájukat!

értékelés