Újabb horrortanya: kutyák, szurikáták, ormányos medve a "díjnyertes" tenyészet telepén

Állatvédő

Vad- és háziállatok is sínylődtek azon a gödi telephelyen, ahonnan állatvédő szervezetek közel száz állatot menekítettek ki a koszból, bűzből, éhínségből. Sajnos ez nem az első olyan szaporítótelep, ahol méltatlan körülmények között tartanak állatokat. Az állatmentő szervezetek beszámolóiból kiderül, hogy a egyik polc tele volt díjakkal, melyeket az egykori "tenyésztő" kapott. ... (0 hozzászólások)

Őszi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

Állatvédő

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 5-én, 10.00 –15.00 óra között tárt kapukkal vár minden két és négylábú érdeklődőt, hogy az Állatok Világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az gazdira váró védencekkel és az állatotthon munkatársainak felelősségteljes munkájával.... (0 hozzászólások)

20 éves a Hortobágyi Madárkórház

Állatvédő

Húsz évvel ezelőtt, 1999. szeptember 21-én jegyezte be a bíróság a hortobágyi Madárkórház Alapítványt, ez volt az első és sokáig az egyetlen madármentő civil szervezet Magyarországon. ... (0 hozzászólások)

Szelfiző turisták veszélyeztetik az állatokat

Állatvédő

A vadon élő állatokkal szelfiző turisták megzavarják az állatok táplálkozását, utódgondozását, veszélyeztetik a születésszámot - figyelmeztettek kutatók az Új-Zélandon tartott Nemzetközi Pingvinkonferencián. ... (0 hozzászólások)

Rendhagyó videós sajtóközlemény Alfitól: 300.000 kutyának nincs hova hazamennie

Állatvédő

Rendhagyó, videós sajtóközlemény Alfitól, egykori menhelyi kutyától, akinek gondolatait Kamarás Iván tolmácsolásában hallhatjuk.... (0 hozzászólások)

Példátlan összefogás a hazai állatvédelemben

Állatvédő

Augusztus 25-én vasárnap országszerte 27 városban csendes demonstrációt, megemlékezést tartanak hazai állatvédő szervezetek. 167 hazai állatvédő egyesület fogott össze annak érdekében, hogy az állatkínzók a jövőben szigorúbb büntetéseket kapjanak. Ilyen összefogásra eddig nem volt példa a hazai állatvédelemben! ... (0 hozzászólások)

Kutya-macska ivartalanítási akciók Érden - 2019 ősz

Állatvédő

Az ivartalanítási akció célja, hogy a felelős állattartás jegyében minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, csekély gazdihoz jutási eséllyel.... (0 hozzászólások)

Budapesti kávézók fogtak össze a hontalan állatokért

Állatvédő

Augusztus 16-án – ami egyébként hivatalosan a Hontalan Állatok Világnapja 5 kávézó és bisztró fog össze Budapesten, hogy akciókkal és támogatással felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra, valamint a segítségnyújtás fontosságára. ... (0 hozzászólások)

Tüntetést tartanak az egyik legnagyobb hazai prémtelep előtt

Állatvédő

A csincsillákat a prémipar sodorta a kihalás szélére, de amióta veszélyeztetett státuszba kerültek, csak Magyarországon több milliót egyedet szaporítottak és öltek meg eddig, borzalmas körülmények között - írja az esemény Facebook oldalán a Magyar Szőrmeellenes Liga. A tüntetésre augusztus elsején kerül sor, Komáromban. Több állatvédő szervezet képviselői, állatbarátok, civilek is részt vesznek a demonstráción, valamint Puskás Peti (színész, énekes) is felszólal. ... (0 hozzászólások)

Szemétből készült bálnaszobrok a Parlament előtt

Állatvédő

A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a Kossuth téren, a Parlament előtt a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés