Miért büdös az akvárium vize?

Gondozás

Az akvárium vizének nem lehet kellemetlen szaga. A bűzös szag a szerves anyagok bomlásának jele.... (0 hozzászólások)

Miért károsodik a növény az akváriumban?

Gondozás

Ha a vízinövények a kezdeti, erőteljes fejlődés után megtorpannak, a növekedésük leáll, elszíneződnek, a levelek lehullanak, akkor ennek oka valamiféle tápanyaghiány vagy betegség lehet.... (0 hozzászólások)

Halbetegség: Hexamitiasis (lyuk a fejen)

Gondozás

Az első jelei a nyálkás fehéres széklet. A betegség előrehaladtával a hal gyakran viselkedik szokatlanul pl. bujkál a sarokban, hintázó mozdulatokat tesz, étvágytalan.... (0 hozzászólások)

Meddig élnek a halak?

Gondozás

A legtöbb állattartó tudja, hogy a kutyák körülbelül 8-10, a macskák pedig 12-14 évig élnek. De mi a helyzet a halakkal? Amikor úgy döntünk, hogy beszerzünk egy-két halat otthonra, többnyire nem gondolunk azok várható életkorára.... (0 hozzászólások)

Milyen akváriumba, milyen növényt ültessünk?

Gondozás

Az akváriumod, akkor lesz igazán szép és szemet gyönyörködtető, ha abban vízi növények is megtalálhatók. A levelek különböző zöld árnyalatai nyugalmat és harmóniát hoznak az akváriumba és egyben búvóhelyet biztosítanak a kisebb halaknak.... (0 hozzászólások)

Hogyan ismerjük fel a beteg halat?

Gondozás

A halbetegségeket  - mint minden betegséget - tüneteik alapján ismerjük fel. A tünetek egy része azonban általános..... (0 hozzászólások)

Kopoltyúférgesség

Gondozás

Belső parazitáknak nevezzük azokat az apró állatokat, melyek behatolnak a test belsejébe, s ott táplálkoznak és fejlődnek. Ha leszámítjuk az egysejtű véglényeket, a leggyakrabban előforduló belső paraziták a bél- és a kopoltyúférgek.... (0 hozzászólások)

8+4 akváriumi rendszabály. Betartod mindet?

Gondozás

Sok díszhal betegség a nem megfelelő tartás miatt alakul ki. Nézzük, mik a legfontosabb akváriumi rendszabályok.... (0 hozzászólások)

Akváriumi növény: a párducmintás kardfű

Gondozás

Nemesítéssel létrehozott akváriumi növény. Létrejöttét egy Barth nevű német növényesnek köszönhetjük, aki az Echinodorus schlueteri "leopard", és az Echinodorus barthii fajok keresztezéséből hozta létre. Ez az oka annak, hogy az E. "ozelot" a szabad természetben nem található meg... (0 hozzászólások)

Kreatív Karácsony: készítsünk 3D-s akvárium dekorációt karácsonyra!

Gondozás

Igaz, hogy a halainknak már a kőkastélytól kezdve a hajóroncsig mindent meg tudunk venni az "otthonuk" szépítésére, de ha tehetjük, miért ne készítsük el mi magunk díszítőelemeket? Íme egy egyszerű és mutatós 3D-s akvárium - dekorációs ötlet, amit könnyen elkészíthetünk akár karácsonyi ajándéknak is a család számára! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés