- -

Elszaporodtak a veszélyes tűzhalak a Földközi-tengerben

Tengeri fajok

Búvárok megkezdték a ciprusi tengervizekben elszaporodott tűzhalak szervezett kiirtását, a térségben nem őshonos faj ugyanis nemcsak a Földközi-tenger biodiverzitását fenyegeti, mérge az emberekre is veszélyes.... (0 hozzászólások)

A tengerek túlhalászatára keresnek megoldást magyar kutatók

Tengeri fajok

Magyar kutatók a vízi ökoszisztémák táplálékhálózati modelljeit elemezve arra keresik a választ, mely fajok halászatával milyen mértékben sérül az ökoszisztéma, vagyis melyik hal mennyire "fontos" a tengeri életközösség számára.... (0 hozzászólások)

Emberre is veszélyes, mérgező algatelepek lepték el Florida egyes partvidékeit

Tengeri fajok

Az Egyesült Államok déli államának nyugati partjait mérgező algatelepek lepték el: mintegy 240 kilométer hosszan vörös színűre festik a tengert, és a szakemberek szerint terjednek tovább, északi irányban.... (0 hozzászólások)

Visszatértek a közönséges delfinek a horvát Adriára

Tengeri fajok

A horvát Kékvilág Tengerkutatási Intézet munkatársai a közép-dalmáciai Kornati-szigetektől nem messze egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban, az emlősök már évtizedekkel ezelőtt eltűntek az Adriai-tengerből - közölte a Jutarnji List című napilap csütörtökön.... (0 hozzászólások)

Két új cápával bővült a Tropicárium

Tengeri fajok

A halak egy francia akvárium szaporulatából származnak. Ez a faj akár a 250 centiméteres testhosszt és a 117,9 kilogrammos testsúlyt is elérheti.... (0 hozzászólások)

Tigriscápa érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Tengeri fajok

Homoki tigriscápa (Carcharias tauratus) érkezett szerdán a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába.... (0 hozzászólások)

A nagy fehér cápa csak kóstolgatja az emberhúst

Tengeri fajok

A legendás nagy fehércápa a képzeletünkben sokkal félelmetesebb, mint a valóságban. Amint egyre több tudományos kutatás foglalkozik ezekkel a ravasz ragadozókkal, a nagy fehércápa esztelen gyilkoló-gép képe kezd elhalványulni. ... (0 hozzászólások)

Némó és Szenilla nyomában

Tengeri fajok

A Némó nyomában mesét nagyon szerettük, mától mozikban a következő rész is. Az első film szereplői visszatérnek a folytatásban, de újabb tengerlakókat is megismerhetünk. ... (0 hozzászólások)

Életmentő műtétet hajtottak végre egy tengeri halon a Nyíregyházi Állatparkban

Tengeri fajok

Életmentő műtétet hajtottak végre egy daganatban szenvedő császár csattogóhalon (Lutjanus sebae) a Nyíregyházi Állatpark szakemberei.... (0 hozzászólások)

Ománi tehénorrú rája született a Nyíregyházi Állatparkban

Tengeri fajok

Megszületett az ország első ománi tehénorrú rája bébije (Rhinoptera jayakari) a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés