A víz keménysége

Gondozás

A víz keménységét a benne lévő kalcium-és magnézium-sók oldatának mennyisége által határozzák meg. Ha ennek tartalma jelentéktelen, akkor a vizet lágynak nevezik, ha nagymértékű - keménynek. Teljes, állandó és változó keménységű vizet különböztetünk meg. ... (0 hozzászólások)

Mit tegyek, ha hasvízkóros az aranyhalam?

Gondozás

Ez a betegség nem minden esetben fertőző. Egyes belső szervek (vesék) rendellenes működése okozza. A hal teste láthatóan megnagyobbodik, és a rajta lévő pikkelyek elállnak a testtől.... (0 hozzászólások)

Gondok az akváriummal

Gondozás

Mi a teendő, ha valami nincs rendben az akváriumban? Semmiképpen ne próbálj kellő szakértelem nélkül vegyi anyagokat alkalmazni! Az első lépés, hogy ellenőrzöd, minden rendben van-e a vízzel. ... (0 hozzászólások)

A korall táplálása

Gondozás

Hogy változnak az idők! Nemrég még a talajszűrők, az akasztós szűrők és a külső szűrők élték fénykorukat valamint a színtelen korallok, amelyek búvóhelyet nyújtottak a tengeri halainknak és örömet szereztek nekünk, mohó akvaristáknak… ... (0 hozzászólások)

Ceyloni, de nem tea: a szivárványos guppi

Gondozás

Sri-Lanka nem csak a teáról, a drágakövekről, de a szivárványos guppiról is híres. A kezdő akvaristák egyik kedvenc díszhala valójában csak nyomokban emlékeztet a fajtiszta, őshonos ceyloni szivárványos guppira. ... (0 hozzászólások)

Édesvízi akváriumi dísznövények

Gondozás

Ezek a növények megszépítik az akváriumot. A vízinövény fajták széles skálájából válogathatunk akváriumunk díszítésére. Tudjunk meg többet az alábbi cikkből.... (0 hozzászólások)

Az ikra gombás fertőzése (byssus)

Gondozás

Az akváriumban, gyakran megfigyelhető a halikra pusztulása a Saprolegnia és Achlya nemzetségű penészgomba rátelepülésének eredményeként. Az ikrán fehér fonalak tűnnek fel, az ikra felszínétől merőlegesen távolodva. Ez a gombák gombafonalai (hifák). A penészgomba hifái először a megtermékenyítetlen, tápanyagban szegény, gyenge ikrára telepszenek rá. Aztán a gomba áttelepszik a megtermékenyített ikrákra is, miután elnyelte tőlük az oxigént és elpusztítja azokat. ... (0 hozzászólások)

Kopoltyúrothadás (Branchiomyces)

Gondozás

A branchyomicosis –az akváriumi és egyéb édesvízi hal akut gombás fertőzése. Kórokozója egy gomba faj, amely hovatartozását még nem ismerik (Ez egzotikus halak branchyomicosis kórokozójára vonatkozik). Az erek és kopoltyú kötőszöveteiben lokalizálódik. ... (0 hozzászólások)

Halbetegségek: hasvízkór (aszcitesz)

Gondozás

Hasvízkór vagy pikkelyborzolódás  az akváriumi díszhalak széles körben elterjedt betegsége. Úgy tartják, hogy e betegség okozói az Aegomonas punctata és a Pseudomonas fluorescens baktériumok.... (0 hozzászólások)

Komplett akvárium: mi kell hozzá?

Gondozás

Akváriumi halakat tartani élvezetes és hálás időtöltés. Ismerd meg, hogyan kell felszerelni és fenntartani egy akváriumot.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés