Mit egyenek a díszhalak?

Gondozás

A halak megfelelően megszervezett etetésétől nagyban függ élettani fejlődésük, párosodási képességük és az utódok minősége. Nem szabad elfelejteni, hogy minden halfaj különböző eledelt igényel. Biológiai és ökológiai jellemzők szerint, a legtöbb akváriumi díszhal gerinctelenekkel, halakkal (a ragadozók), valamint különböző mikro-és makro növényzettel táplálkoznak. ... (0 hozzászólások)

Kerti tó téliesítése – a fázós aranyhal három kívánsága

Gondozás

Hogyan küzdenek meg a büszke tavasgazdák a kemény hideggel és az oxigénhiánnyal? Lássuk, mit kíván az aranyhal, ha egyáltalán kiván valamit.... (0 hozzászólások)

Mi a ponty természetes tápláléka?

Gondozás

Melyek azok a természetben előforduló mikroorganizmusok, amelyeket a ponty megeszi? Ha tudod a választ, akkor alkalmazhatod is pontyozáskor. Egy kicsit túlzás azt mondani, hogy a ponty bármit megeszik.... (0 hozzászólások)

Az önműködő akvárium

Gondozás

Működhet akvárium szűrő és levegőztető nélkül? Bármily meglepő, de igen. A háziállat.hu megnézte és felvette videóra, ha kíváncsi vagy, olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Mekkora akváriumot válasszunk?

Gondozás

Elsőre - bármilyen közhelynek is hangzik - azt válaszolnánk, hogy minél nagyobbat. Sajnos azonban az akvárium nagyságának sok minden gátat szabhat. Ha kíváncsi vagy, mik ezek, olvass tovább! ... (7 hozzászólások)

Miért kell az akváriumi vizet cserélni?

Gondozás

Az akvárium egy zárt rendszer, a benne lévő élőlények a mi gondoskodásunkra vannak utalva. Alapvető kötelességünk, ha már fogságban tartjuk a halakat, hogy ideális körülményeket teremtsünk számukra. ... (4 hozzászólások)

Akváriumi kellékek: csodaszép díszek a vízben

Gondozás

Egy akváriumban minden dekoráció, ami nem hal, víz, vagy üveg. Kétrészes sorozatunkban az akváriumon belüli és az azon kívüli dekoráló elemeket mutatjuk be. Jöjjenek most a víz alatti díszek!... (11 hozzászólások)

Akvárium karbantartás: ilyen a jó akvárium világítás

Gondozás

Az akvárium helyes és megfelelő megvilágításával megfelelő hidrokémiai üzemmód jön létre az akváriumban, és optimális feltételek alakulnak ki a növények és a díszhalak számára.... (0 hozzászólások)

Akvárium karbantartás: paraziták az akváriumban

Gondozás

Állati eredetű paraziták által okozott betegséget nevezzük parazita betegségnek. Az állatorvostanban parazitásnak hívják őket. A hazai és külföldi irodalom adatai szerint, valamint a mi tanulmányozásaink során mi is arra a következtetésre jutottunk, hogy az akváriumi halak parazita betegségét a szabadon élő halakon élősködő kórokozók okozzák. ... (0 hozzászólások)

Akvárium karbantartás: miért fuldokolnak a halak az akváriumban?

Gondozás

Az oxigénhiányos vízben a halaknál fulladnak, amely gyakran az állat pusztulásához vezet. A fulladás tünetei a víz felszínéhez közeli úszás, és az úgynevezett pipálás. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés