Az ikra gombás fertőzése (byssus)

Gondozás

Az akváriumban, gyakran megfigyelhető a halikra pusztulása a Saprolegnia és Achlya nemzetségű penészgomba rátelepülésének eredményeként. Az ikrán fehér fonalak tűnnek fel, az ikra felszínétől merőlegesen távolodva. Ez a gombák gombafonalai (hifák). A penészgomba hifái először a megtermékenyítetlen, tápanyagban szegény, gyenge ikrára telepszenek rá. Aztán a gomba áttelepszik a megtermékenyített ikrákra is, miután elnyelte tőlük az oxigént és elpusztítja azokat. ... (0 hozzászólások)

Kopoltyúrothadás (Branchiomyces)

Gondozás

A branchyomicosis –az akváriumi és egyéb édesvízi hal akut gombás fertőzése. Kórokozója egy gomba faj, amely hovatartozását még nem ismerik (Ez egzotikus halak branchyomicosis kórokozójára vonatkozik). Az erek és kopoltyú kötőszöveteiben lokalizálódik. ... (0 hozzászólások)

Halbetegségek: hasvízkór (aszcitesz)

Gondozás

Hasvízkór vagy pikkelyborzolódás  az akváriumi díszhalak széles körben elterjedt betegsége. Úgy tartják, hogy e betegség okozói az Aegomonas punctata és a Pseudomonas fluorescens baktériumok.... (0 hozzászólások)

Komplett akvárium: mi kell hozzá?

Gondozás

Akváriumi halakat tartani élvezetes és hálás időtöltés. Ismerd meg, hogyan kell felszerelni és fenntartani egy akváriumot.... (0 hozzászólások)

Mit egyenek a díszhalak?

Gondozás

A halak megfelelően megszervezett etetésétől nagyban függ élettani fejlődésük, párosodási képességük és az utódok minősége. Nem szabad elfelejteni, hogy minden halfaj különböző eledelt igényel. Biológiai és ökológiai jellemzők szerint, a legtöbb akváriumi díszhal gerinctelenekkel, halakkal (a ragadozók), valamint különböző mikro-és makro növényzettel táplálkoznak. ... (0 hozzászólások)

Kerti tó téliesítése – a fázós aranyhal három kívánsága

Gondozás

Hogyan küzdenek meg a büszke tavasgazdák a kemény hideggel és az oxigénhiánnyal? Lássuk, mit kíván az aranyhal, ha egyáltalán kiván valamit.... (0 hozzászólások)

Mi a ponty természetes tápláléka?

Gondozás

Melyek azok a természetben előforduló mikroorganizmusok, amelyeket a ponty megeszi? Ha tudod a választ, akkor alkalmazhatod is pontyozáskor. Egy kicsit túlzás azt mondani, hogy a ponty bármit megeszik.... (0 hozzászólások)

Az önműködő akvárium

Gondozás

Működhet akvárium szűrő és levegőztető nélkül? Bármily meglepő, de igen. A háziállat.hu megnézte és felvette videóra, ha kíváncsi vagy, olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Mekkora akváriumot válasszunk?

Gondozás

Elsőre - bármilyen közhelynek is hangzik - azt válaszolnánk, hogy minél nagyobbat. Sajnos azonban az akvárium nagyságának sok minden gátat szabhat. Ha kíváncsi vagy, mik ezek, olvass tovább! ... (7 hozzászólások)

Miért kell az akváriumi vizet cserélni?

Gondozás

Az akvárium egy zárt rendszer, a benne lévő élőlények a mi gondoskodásunkra vannak utalva. Alapvető kötelességünk, ha már fogságban tartjuk a halakat, hogy ideális körülményeket teremtsünk számukra. ... (4 hozzászólások)

Bejelentkezés