Megjelent a Vadon magazin 4. száma

Megjelent a Vadon magazin 4. száma
Tigrisek a felhőkarcolók között? A Vadon munkatársai tanulmányúton jártak New York állatkertjeiben. Most kiderül, hogy milyenek a világ vezető állatkertjei!

Ízelítő a tartalomból: 

Tigrisek és felhőkarcolók - Tanulmányúton New York állatkertjeiben. Milyenek a világ vezető állatkertjei? Mely fajok megmentésében vesznek részt, miként oktatnak, s vajon mennyivel járnak az európai állatkertek előtt? - Már ha egyáltalán előttük járnak.

Megjelent a Vadon magazin 4. száma

Csak a kecske lakik jól - Az utóbbi időben igen sokat olvashattunk a túllegeltetés okozta gyors elsivatagosodásról. Ám a példák mindig Afrikából érkeztek, mintha másutt nem is lenne baj. A magazin cikkében a WWF Magyarország szakemberei mutatják be, a sok haszonállat hogyan teszi tönkre Mongólia sztyeppéit.

Megjelent a Vadon magazin 4. száma

Jóllakott mongol kecskék

Örökzöld erdőben jégbe fagyott folyó - Új-Zéland mesés vidék, nem csoda hát, ha a VADON időről-időre foglalkozik e sziget különleges élővilágával, egyedülálló földtani jelenségeivel. Most Hangay György, Ausztráliában élő zoológus utazott Új-Zélandra, részben azért, hogy tapasztalatait megossza a  lap olvasóival.

Megjelent a Vadon magazin 4. száma

Fox gleccser

Hol volt, hol nem volt... - Az éghajlatváltozás érezhető jelei ma már megmutatkoznak a hazai flórában is. Egyes növények feltűntek a hazai élőhelyeken, míg mások örökre (?) eltűntek.

Legyen ön is madárszámláló! - Jó tudni, hogy hazánkban csökken vagy növekszik egyes madárfajok száma. E kérdésre viszont csak számlálással adhatjuk meg a választ. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogyan is számoljuk a madarakat!

Megjelent a Vadon magazin 4. száma

1 Bíbic

Óvjuk meg Madagaszkárt! - Európa állatkertjei Madagaszkár különleges élővilágának megmentéséért küzdenek. A munkát és a szigeten fellelhető  hallatlanul sok izgalmas állat közül néhányat mutat be a szerző.

Megjelent a Vadon magazin 4. száma

Madagaszkárkampány

A fentieken kívül a Vadon magazin még beszámol a legutóbbi CITES konferencia eredményeiről, bemutatja a Jákotpusztai ökogazdálkodást, és hírt ad a magyar állatkertek történéseiről is.

Ára lapszámonként 396 Ft, éves előfizetési díja (6 lapszám) mindössze 1998 Ft, a SÜNI magazinnal közösen (12 lapszám) 3804 Ft.

Bővebb információ, illetve ingyenes mutatványszám kérhető: szerk@vadon.hu 
Levélcím: 1242 Budapest, Pf.: 455
Tel./fax: 266-5449

értékelés