VADON MAGAZIN - 2007. FEBRUÁR

VADON MAGAZIN - 2007. FEBRUÁR
Óriás bogarakról, a magyarság jeles madarairól, az újra felfedezett csíkos szöcskeegérről és a magyar állatkertek életéről olvashat a Vadon magazin legújabb számában.

A VADON magazin az 1897-ben alapított A Természet című folyóirat utódlapja.
Megjelenik minden páros hónapban, 52 színes oldalon, újrahasznosított papíron.
Ára lapszámonként 396 Ft, éves előfizetési díja (6 lapszám) mindössze 1998 Ft, a SÜNI magazinnal közösen (12 lapszám) 3804 Ft.

VADON MAGAZIN - 2007. FEBRUÁR


A tartalomból:

  • Törpe óriások vagy óriás törpék? -  A kutatók meglehetősen egybehangzó véleménye szerint a rovarok azért olyan kicsik, mert felépítésük, biológiájuk miatt egyszerűen nem tudnak nagyobbra fejlődni. Ám a kicsik között még ma is akadnak hatalmasak - Dr. Hangay György írása az óriásbogarakról íródott.

  • A túzoktól a hollóig - A neves művész és író Szemadám György kultúrtörténeti írása

  • A templomtornyok madarai -  A gyöngybagolynak még a neve is szép - de e szépség védelemre szorul. Pedig e ritkán látott, különös madár sorsa éppoly szorosan összeforrt a magyar falu és tanyavilág kialakulásával, mint a dédelgetett gólyáé.

  • Az állat, aki nincs, de mégis van - Évtizedeken át nem látta emberi  szem: csak a baglyok köpetei árulkodtak arról, hogy nem halt ki teljesen. Közel nyolcvan év kitartó kutatása után ismét sikerült hazánkban élő, bizonyító példányát kimutatni a csíkos szöcskeegérnek.

  • VADON MAGAZIN - 2007. FEBRUÁR
    Pillangóvarázs
    -  Az ország egyetlen lepkemúzeumába érdemes elzarándokolni. Itt nem csupán megannyi pazar pillangóban gyönyörködhetünk, hanem fosszíliákban,  csiga- és kagylóvázakban, ásványokban és néprajzi tárgyakban is. Sőt, március elejétől három hónapig egy különleges Irán élővilágát bemutató kiállítás is várja az érdeklődőket.

Emellett még további cikkek, hírek, információk olvashatók a VADON magazin most megjelent számában.

Ha nem ismeri még magazinunkat, ingyenes mutatványpéldányt küldünk! Éljen a lehetőséggel, megéri!

Mutatványpéldány kérhető, illetve információ és előfizetés:
e-mail: szerk@vadon.hu, Tel./fax: 266-5449, Levélcím: 1242 Budapest, Pf.: 455

értékelés