Szűk körben terjesztett Kutyatár
Megjelent egy új kutyás lap, Kutyatár néven – a postaládákban. A Pedigree kutyatápot népszerűsítő kiadványt postán kapják azok, akik korábban részt vettek az eledel forgalmazójának nyereményjátékain.

A Kutyatár A5-ös formájú, 24 oldalas füzet, igényes, színes, fényespapíros márkaújság. A híres emberekkel, horoszkóppal, kutyatartási tanácsokkal telepakolt magazinocska minden oldalán megjelenik a Pedigree márkanév. Mándi Péter, a vezércikket jegyző márkamenedzser egyben a lapmenedzser is, a többi szerkesztési munkát egy reklámügynökség végzi.

A háziállat.hu szívesen megkérdezte volna, hogy hol lehet beszerezni a Kutyatárat, hány címzettnek küldik, fog-e bővülni, időszaki kiadvány-e, esetleg hosszú távon a többi kutyás magazin babérjaira tör? Megvásárolható-e valahol? Azonban a lap impresszumában kapcsolat gyanánt csak postafiókcím szerepel, az pedig nem perspektíva.

A Kutyatárhoz egy kérdőív és egy levél is tartozik. A kérdőíven 20 pontban kell részleteznünk a kutya- és macskatartási szokásainkat, a levélből pedig megtudhatjuk, hogy lehetőségünk van belépni a Kutyabarátok körébe. Ez utóbbihoz elegendő visszaküldenünk a kérdőívet. Aki viszont nem küldi vissza, "sajnos" nem kap több magazint.

A címlapból az derül ki, hogy a háziállat.hu által "elfogott" példány már a második száma a Kutyatárnak. Az első számot sajnos nem leltük, ugyanis az egyetlen példány, amit az interneten találtunk, néhány napja 1 Ft plusz postaköltség áron elkelt a Tesz-Vesz piacterén.

értékelés