- -

Cuki álomkóros szurikáták :) - videó

5
Cuki álomkóros szurikáták :) - videó
Egy állat mindig aranyos, abban a pillanatban azonban, ahogy elveszíti a kontrollt teste fölött, mert éppen álomba szenderül, nem nagyon találunk édesebb képet.

Az elalvó állatok látványa mosolyt csal az arcunkra, hiszen az álomba szenderülés nagyon aranyos pillanat, főleg, ha kisállatokról van szó.

Íme egy videó, amelyen édes kis szurikáták próbálják felvenni a harcot az álmossággal.

 

 

Milyen állat a szurikáta?

A szurikáta (négyujjú manguszta) a mongúzfélék családjába tartozik. A szurikáta elnevezés a szuahéli nyelvből származik, jelentése „szirti macska”. A sivatag őreként ismert, mivel figyelmezteti a többieket a veszélyre, azonban vadász és zsákmány is egyszerre.

A szurikáta kizárólag Dél-Afrika száraz, nyílt síkságaira és félszáraz bozótvidékére szorítkozik, kerüli az erdőket és a sűrű vegetációt. Nappal mókusokkal, skorpiókkal és gyíkokkal osztja meg a sivatagot, miközben magasan felettük ragadozó madarak köröznek.
Ha beáll a sötétség, a szurikáta egy járatokból álló fészekbe vonul vissza, amelyet erős mellső lábaival kapart ki. Ezek a járazok a talaj adottságaitól függően akár 3 méter mélyek is lehetnek. Olykor más állatokkal osztja meg őket, például mókussal vagy rókamangusztával.

A szurikáta főleg rovarokkal, pókokkal és csigákkal táplálkozik, de a rágcsálókat, földön fészkelő madarakat és tojásaikat, mókusokat és más kisállatokat sem veti meg. Olykor még olyan veszedelmes zsákmányokkal is megbirkózik, mint a skorpiók és a kígyók. Ezenkívül bizonyos növények rügyeit, sarjgumóját és gyökerét is megeszi.

értékelés