A Szörny - avagy egy macska félelmei
Matthias rettentően félt, mióta meglátta a szörnyeteget. Nem tudta, kiféle, miféle... csak azt, hogy meg kell ismernie. Vagy le kell győznie valahogy...

Matthias rettentően félt. Valami félelmetes szörnyeteg lakott a szobában, egy átlátszó falú dobozban, aminek Matthias mindig nekirohant, ha a tesójával kergetőztek.

 

A szörny

A rém nem mindig lakott ebben a dobozban, csak ha a ketrecét tisztították. Félelmetes fütyülése, csipogása és szárazkenyér-rágcsálása hallatán felállt a macskaszőr a macskahátakon.

 

A szörny

Ráadásul nagyon büdös volt, a kényes macskaorrok tüsszögve szimatoltak a szörnyeteg odúja körül. Mazsola egy nap megelégelte öccse gyávaságát, és összeszedve minden bátorságát, kérdően rányávogott a szörnyre.

A szörny

Az álmatag szemekkel kukkantott ki házából és visszacsipogott. Tolmács híján Mazsola ellenségesen értelmezte a szörnycsippantásokat és megpróbálta kikanalazni a szörnyet rejtekéből.

 

A szörny

A csipogó démon észlelve az ellenséges behatoló mancsokat és féltve szárazkenyér-készletét, halált megvető bátorsággal rohant ki és harapott bele Mazsola érzékeny orrába. Mazsola sírva bújt Matthiashoz, aki azt nyávogta nővérének: "Mondtam, hogy veszélyes..."

értékelés