Hájdn, a vérszomjas üveggarnéla igaz története

Hájdn, a vérszomjas üveggarnéla igaz története
Kedvenc állatom Hájdn, aki tavaly költözött be a számára berendezett akváriumba két karmosbéka mellé.

Kedvenc állatom Hájdn, aki tavaly költözött be a számára berendezett akváriumba két karmosbéka mellé.

 

uveggarnela


A békák sajnos pár hónap múlva elpusztultak, így Hájdn egyedül maradt. Gondoltam, biztos társaságra vágyik, ezért vettem neki egy másik garnélát, Gimlit, akit rövid időn belül elfogyasztott.

Kezdtem kételkedni benne, hogy bármit is együtt lehet tartani Hájdnnel, aki a negyedik növényét kaszabolta szét, folyamatosan kiugrált az akváriumból (azóta tető van rajta) és mindennap felborította a kagylókat, amik alá nem egyszer szorult be...

Később újabb két garnélával kellett osztoznia, akiket a szülinapomra kaptam a legjobb barátnőmtől. Láthatóan jól elvannak, bár gyakran falja fel előlük a kaját, miután rájuk esett a növény tetejéről.


Hájdn, az üveggarnéla legújabb mutatványa a következő volt:

Éppen ki akartam takarítani az akváriumot. Már a két másik rákot kihalásztam és betettem egy vödör vízbe, de Hájdnt sehogy se tudtam a hálóba csalni. Amikor már majdnem benne volt, fogta magát és egy nagy ugrással kiugrott az akváriumból, amiről már levettem a tetőt.

Elképzelni sem tudtam, hogy hova esett. Egy pillanat volt az egész. Kétségbeesetten kerestem a szőnyegen, az asztalon, minden lehetséges helyen. Majdnem fél óráig kutattam utána, aztán feladtam a reményt.

Elkezdtem tisztítani az akváriumot, kiöblíteni a kavicsokat, lesúrolni a kagylókat... stb. Amikor elkészültem, feltöltöttem az akváriumot és hoztam be a vödröt, hogy betegyem a rákokat. Akkor vettem észre, hogy Hájdn is bent van a vödörben!!! Ekkora szerencsém még sosem volt.

Nagyon boldog voltam, hogy megtaláltam, azóta nem leszek dühös, ha felborítja a kagylókat, bár ezen a héten csak egyszer tette! 100 szónak is 1 a vége, örülök, hogy Hájdn az én háziállatom!!!

értékelés