A hörcsög, tengerimalac, degu, csincsilla nyári gondozása

Gondozás

A rágcsálók is nehezen viselik a kánikulát. Nézzük, mire kell figyelnünk ilyenkor! ... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot?

Gondozás

Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled!... (7 hozzászólások)

Mivel és hogyan etessük a nyulat?

Gondozás

A nyúl fűevő állat, és mint ilyen fő tápláléka a jó minőségű széna, ami mindig legyen előtte korlátlan mennyiségben. A fű vagy zöld növények, széna tegyék ki étrendjének 70-80 százalékát. Ezen kívül naponta kétszer adhatunk neki kis maréknyi pelletált tápot, és napi kétszer kis adag zöldséget. Szigorúan tilos magvas tápot (kukorica, szotyi) adni a nyúlnak, mert azok megbetegíthetik az állatot.... (1 hozzászólások)

A karácsony és a nyuszi: figyeljünk a veszélyforrásokra

Gondozás

Karácsonykor persze a nyuszi sem maradhat ki a lázas készülődésből, felfordulásból. Ami nem baj, csak figyeljünk tapsifülesünkre!... (0 hozzászólások)

Szem-, az orr- és a szájbetegségek tünetei a nyulaknál

Gondozás

Ezek a tünetek lehetnek allergia, eldugult könnycsatorna, felső légúti fertőzés vagy más légúti fertőzés jelei. A te nyulad melyikben szenved ezek közül? ... (0 hozzászólások)

Közös kisállat az osztályteremben?

Gondozás

Külföldi mintára itthon is egyre nagyobb divat, hogy az óvodai és iskolai csoportok/osztályok valamilyen kisállatot vásárolnak maguknak és azt közös állatként gondozni kezdik.... (0 hozzászólások)

A nyár veszélyei a nyulakra

Gondozás

A nyulak szeretetreméltó háziállatok. Nagyon érzékenyek a hőségre, ráadásul nyáron a különböző élősködők támadásainak is ki vannak téve. Ezért nagyon fontos, hogy megvédd kedvencedet a rá leselkedő veszélyektől. ... (0 hozzászólások)

Hogyan előzzük meg a hőgutát a tengerimalacoknál?

Gondozás

A nyár még csak most kezdődik igazán, és a kánikula a tengerimalacokra is komoly veszélyt jelent. Nézzük, mit tehetünk a hőguta elkerülése érdekében! ... (0 hozzászólások)

Játékok a patkányok számára

Gondozás

A patkányok intelligensek és játékosak, szükségük van különböző játékokra, melyek elszórakoztatják és aktívvá teszik őket. Egy kis kreativitással biztosíthatsz nekik olcsó és szórakoztató házilag készített játékokat. ... (0 hozzászólások)

Görények: nyári tudnivalók

Gondozás

Újra itt a nyár és újra itt a hőség. A vadászgörényeink jobban tűrik a hideget, mint a meleget, ezért ilyenkor fokozottabban kell rájuk odafigyelni.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés