Csuklyás patkány: üldözöttből házikedvenc

Kisemlős fajok

A csuklyás patkány a vándor patkány laboratóriumi célokra kitenyésztett változata, s amiatt, hogy fiatal korban könnyen kézhez szoktatható, ideális társállattá nevelhető.p... (134 hozzászólások)

Hogyan tartsunk törpenyuszit?

Kisemlős fajok

A törpenyúl ideális kisállat, mert tartható szabadban és lakásban egyaránt. A tenyésztők számtalan változatot hoztak létre, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. ... (6 hozzászólások)

I love degu. De ők egymást miért nem szeretik?

Kisemlős fajok

A deguim néha megmarják egymás farkát és össze-vissza kergetőznek. De vajon ilyenkor komoly a helyzet, vagy csak játszanak? Mindig együtt alszanak és máskülönben úgy tűnik, hogy jól kijönnek egymással.... (1 hozzászólások)

Denevérek éjszakája lesz szombaton

Kisemlős fajok

Szombaton rendezi meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Denevérek éjszakáját a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban.... (0 hozzászólások)

Havasi mormoták a Szegedi Vadasparkban

Kisemlős fajok

Csaknem ötven év után újra láthatók havasi mormoták (Marmota marmota) magyar állatkertben: a Szegedi Vadasparkba Amszterdamból érkezett egy négyfős csapat – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t kedden.... (0 hozzászólások)

Házinyúl: tartás, gondozás, etetés

Kisemlős fajok

Húsvét táján szinte megszámlálhatatlan nyuszi kerül az ajándékra áhítozó gyerekekhez. A házinyulak őse a nálunk is előforduló üregi nyúl.... (0 hozzászólások)

Nóra és Nóri, a két kis nagykövet

Kisemlős fajok

Nem könnyű a nagykövetek élete, hisz a fontos pozíció hatalmas felelősséggel is jár! Nóra és Nóri, a két házi patkány kislány, pedig minden nap eleget tesz feladatának: : a „nemszeretem állatok” valódi cukisága mellett patkányolnak… vagyis kampányolnak.... (0 hozzászólások)

A keleti sün az év emlőse 2014-ben

Kisemlős fajok

A keleti sün (Erinaceus roumanicus) Magyarországon elterjedt faj, leginkább a fás, cserjés vidékeken megfigyelhető, lakott területen kifejezetten gyakran bukkan fel.... (0 hozzászólások)

Barátságosabbak a budapesti rövidfülű elefántcickányok

Kisemlős fajok

Két rövidfülű elefántcickány (Macroscelides proboscideus) látható a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb, május végén átadott létesítményében, a Varázshegyben.... (0 hozzászólások)

Honnan kapta a tengerimalac a nevét?

Kisemlős fajok

Holland hajósok fedezték fel a 16. században dél-amerikai gyarmatukon, Guyanában ezeket a puha, barna-fehér bundájú állatkákat. Néhányat közülük hazavittek a gyerekeiknek játszótársul, Hollandiába. Itt az emberek gyorsan megkedvelték őket, és lassan más, európai országban is elszaporodtak.... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés