5
Szuperkégli hörcsögöknek
A szupertechnika a kisrágcsálók világába is megérkezett! Immár átlátszó plasztik csodakuckót is vásárolhatunk kedvencünknek.

Szuperkégli hörcsögöknek
A régi szép időkben a hörcsög- és egérketrecek még fémből, a játékok pedig többnyire kartonból vagy egész egyszerűen vécépapírtekercsből készültek. A csikorgó fém mókuskerekek ideje azonban lejárt!

Az ötletes újításoknak köszönhetően már akkor is nyugodt éjszakáink lehetnek, ha éjjeli életmódot folytató rágcsálónk megállás nélkül tekeri a már műanyagból készült hörcsögkereket.

Hörcsög-napozóágy és önetető

A szupertechnika a kisrágcsálók világába is megérkezett hát! Immár átlátszó plasztik csodakuckót is vásárolhatunk kedvencünknek. Miután beszereztük a legszükségesebbeket és még szeretnénk valami újdonsággal is meglepni egerünket, akkor rengeteg kiegészítőből válogathatunk. Ilyen például az önetető, a kocka alakú búvóhely, a napozóágy és a plasztik futókerék.

Szuperkégli hörcsögöknek
Persze, ha még ez sem elég, akkor kialakíthatunk neki külön játszószobát, faházat, amelyhez még létrát vagy akár csúszdát is csatlakoztathatunk. Figyelem! Extra kívánságok is teljesíthetők, például az autó után vágyakozó hörcsögöknek még turbójárművet is készítenek. A kocsi kerekébe belemászik az állat - a hörcsögsétáltató gumilabdához hasonlóan - és már indulhat is felfedezni a lakást, mi pedig gyönyörködhetünk "hörcsögmeghajtású" autónkban.

Nem csoda, hogy ilyen "futtatókra" van szükségük a kisrágcsálóknak, ezek az állatok ugyanis sokat alszanak, de ha egyszer felébrednek, akkor megállás nélkül mozognak, legalább 8 km a napi adagjuk. Akinek hörcsöge van, az tudja, hogy másról sem szól az életük, mint gyűjtögetésről és annak a pofazacskóba való betöméséről - nevük is a német "árufelhalmozó" szóból ered.


A videót a Média Online készítette dr. Kukla Miklós, a Kutyavári Állatorvosi Rendelő, valamint Néder Olivér, a Vitakraft Aqua-Foodmunkatársának közreműködésével.

 

Hagyjuk bujkálni a hörcsögöt!

Az új szuperkégli úgy lett megtervezve, hogy azt is lássuk, amikor a hörcsög a "földalatti járatokban" mászkál. Olyan, mintha a hörcsögjárat oldalát egy üveglap helyettesítené. Így állatunkat sem kell kivennünk, mutogatnunk - aztán a hűtő mögül kikotorásznunk, ahova ijedtében beszaladt - hanem nyugodtan megfigyelhetjük napi tevékenysége közben.

Szuperkégli hörcsögöknek
Az alom fontos kellék

A műanyag ház nem mérgező, lekerekített szélei pedig még biztonságosabbá teszik a mindent megrágó, kíváncsi rágcsáló számára. Alom azonban a műanyag ketrecben is szükséges; kerüljük a fenyő- és cédrusforgácsot, ugyanis a benne található olajok a kisrágcsálókra mérgezőek. Az is jó megoldás, ha alomként egyéb forgácsot régi ruhákkal keverünk. Ha még néhány újságpapírt is behelyezünk, láthatjuk, ahogy gondosan elrendezi őket és megágyaz magának saját kénye-kedve szerint. A rendszeres takarítás természetesen elengedhetetlen!

A kisebb rágcsálóknak, mint például a törpehörcsög, mindig apróbb méretű berendezési tárgyakat válasszunk, arra azonban ügyeljünk, hogyha műanyag háza van az állatnak, mindig legyen betéve neki valamilyen fából készült rágcsálnivalót. Ki tudja, talán alma vagy répa alakú is kapható már!

Aki nem szeretne költeni új műanyag ketrecre, nyugodtan beszerezhet egy régi akváriumot, ugyanis az összes műanyag kiegészítő beleillik az akváriumba is. Állatkánk biztonsága érdekében ellenőrizzük, hogy van-e elég levegője és hogy nincs-e esetleg olyan zug vagy sarok, ahová könnyen beszorulhat.

értékelés