Humoros, kíváncsi és helyes a mosómedve

Humoros, kíváncsi és helyes a mosómedve
A mosómedve Amerika északi részéről származó ragadozó állat, de a gyümölcsöket, kalászosokat is megeszi. Revirje (territóriuma) viszonylag kicsi, egy-két négyzetkilométeres.

A mosómede (Procyon lotor) Amerika északi részéről származó ragadozó állat, de a gyümölcsöket, kalászosokat is megeszi. Revirje (territóriuma) viszonylag kicsi, egy-két négyzetkilométeres. Nagyon kíváncsi, helyes, megkockáztatom, humoros állat.

 

Humoros, kíváncsi és helyes a mosómedve


A mosómedve ügyesen használja kezeit


Mellső végtagjaival szinte kézként bánik. Ha módja van rá, a mosómedve legtöbbször magasban pihen, igen jól tud mászni. Jellegzetessége, hogy fáról fejjel lefelé ereszkedik le. Télen részleges téli álmot alszik (enyhe időben előjön), éjszaka tevékenykedik.A kisállat-tenyésztési szaklapokban május környékén mindig lehet eladó kölyköket találni.


A mosómedve lakásba nem való


Lakásban tartása semmiképp nem ajánlott, két okból: tönkretesz mindent, valamint az ivarérettség elérése után a hímekkel - fajtársnak tekintik az embert - komoly gondok adódhatnak. Kertben - én minden ketrecben tartásnak ellene vagyok - lehet tartani, de ha nem akarjuk, hogy elmenjen, célszerű villanypásztorral körülkeríteni a helyét.

 

Humoros, kíváncsi és helyes a mosómedve
Humoros, kíváncsi és helyes a mosómedve


Macskakonzerv és krémtúró


Táplálékul macskakonzervet és valami édeset (pl. vaníliás krémtúrót) lehet adni fiatal korban, összekeverve. Később húst, macskatápot, kutyatápot. Szabadban a mosómedve megeszi a rovarokat, csigákat is. A fogságban tartott állatoknál a szocializálást egészen korán, öt hetes koruktól el kell kezdeni.

 


Willie a mosómaci és a Beagle kutyus játszanak, nagyon édik :)

A mosómedve szaporodása

A hímek két, a nőstények egyéves korukban válnak ivaréretté. A párzási idő január-február környékére esik, a vemhesség 60 nap körüli.

Latin név: Procyon lotor
Angol elnevezés: Raccoon
Német elnevezés: Waschbar

értékelés