Vadászgörény, mint házikedvenc

Gondozás

Aki vadászgörény tartására vállalkozik, annak tudnia kell, hogy egy olyan állatot vesz magához, amelyik kis termete ellenére nem elégszik meg a rágcsálóknál jól bevált ketreces tartással.... (0 hozzászólások)

Hogyan szállítsd és sétáltasd a nyulat?

Gondozás

Soha ne emeljük fel a nyulat fülénél fogva! Ez óriási fájdalommal és sérülésekkel járhat mind az állat, mind a gazdi számára. Helyes felemelés: bal kezünket tegyük a nyúl nyakszirtjére, jobb kézzel pedig, fogjuk meg a hátsó felét, hogy visszatartsuk (balkezesek fordítva)...... (0 hozzászólások)

Hogyan óvjuk virágainkat a görénytől?

Viselkedés

Mint tudjuk, a görények nagyon szeretnek "kertészkedni". Sajnos a lakásban erre számukra a legmegfelelőbb célpont kedvenc virágunk lehet.... (0 hozzászólások)

Mivel és hogyan etessük a nyulat?

Gondozás

Minden vadon élő nyúl válogatott zöldségféléket eszik, melyeket éles metszőfogaival rágcsál le. Ezt a természetes étrendet igyekeztek a hobbinyulak számára is utánozni. Az évszaknak megfelelő zöldségfélével, gyökérzöldséggel és szénával etették őket, ami egyben a rostszükségleteik kielégítésére is szolgált. Gabona magvakat csak kis mennyiségben kaptak. Ez az összetétel megfelelő a nyulak számára, de az arányokat nagyon gondosan kell megválasztani.... (0 hozzászólások)

Hogyan készítsünk hámot a görénynek házilag?

Gondozás

...azoknak, akik nem szeretik az egyen-dolgokat, vagy egyszerűen csak szeretnek kreatívkodni és nem utolsó sorban spórolni.... (0 hozzászólások)

A magyar hódok a Szigetközt kedvelik a legjobban

Kisemlős fajok

Lezárult a Természetvédelmi Világalap (WWF) idei megfigyelési programja a Magyarországon élő hódok lelőhelyeiről: úgy találták, hogy a hódcsaládok a Szigetközben érzik a legjobban magukat. ... (0 hozzászólások)

Ormányosmedvék: a koáti (fehérorrú ormányosmedve)

Kisemlős fajok

A ormányosmedvéknek – Dél-Amerikában ismert nevükön koátiknak – négy fajuk van, ezek közül a legismertebb az Egyesült Államok déli és Dél-Amerika Andoktól keletre eső erdeiben, Argentína északi részén és Uruguayban található fehérorrú ormányos medve.... (0 hozzászólások)

Az európai- és a tengeri vidra (Enhydra lutris)

Kisemlős fajok

A vidrák Ausztrália és az Antarktisz kivételével az egész világon megtalálhatók. 12 fajuk van, mindegyikük a vizek – tengerek és édesvizek – lakója, bár legtöbbjük a szárazon is otthonos.... (0 hozzászólások)

Törpenyúl fajták

Kisemlős fajok

Ebbe a csoportba azokat a nyúlfajtákat soroljuk, amelyek kifejlett kori élősúlya 1,00 - 2,00 kg között van. Apró termetükből adódóan gazdasági jelentőségük elenyésző. Hobbiállatként azonban manapság igen nagy népszerűségre tettek szert.... (0 hozzászólások)

A manguszták és családtagjaik

Kisemlős fajok

A manguszták főként az Óvilág trópusi vidékein honos, talpraesett ragadozók. A cibetmacskafélék családjába tartoznak, amely a pelocénben, mintegy 65 millió évvel ezelőtt alakult ki.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés