Kutyabajok: a szopornyica

Betegség, gyógyítás

A szopornyica vírus okozta, lázas betegség. Elsősorban a légutak, a gyomor- béltraktus megbetegedésével jár, de idegrendszeri és bőrelváltozásokat okozó formája is ismert. Fiatal állatoknál gyakran elhulláshoz vezet. Idősebb állatoknál, és enyhébb lefolyás esetén a gyógyult állatok jelentős részénél idegrendszeri károsodás marad vissza.... (0 hozzászólások)

Támadnak a kullancsok, védjük meg kedvenceinket!

Betegség, gyógyítás

Szinte bármely évszakban számolnunk kell a kullancsokkal, azonban az év során két különösen veszélyes periódusra kell felkészülnünk, az első a tavaszi, a második az ennél valamivel kevésbé kifejezett őszi kullancsáradat.... (0 hozzászólások)

Mit tegyünk, ha a kutya szőrtüszőatkás?

Betegség, gyógyítás

Adjunk a kutyának vitaminokat, immunerősítő készítményeket, táplálájuk korának és egészségi állapotának megfelelően stb.), ugyanis ez az alapja a demodicosis kezelésének.... (0 hozzászólások)

Kockázatos házipatika

Betegség, gyógyítás

Az ember által használt gyógyszerek több háziállatot betegítettek meg az Egyesült Államokban tavaly, mint bármely más mérgező anyag.... (0 hozzászólások)

Mi az a kennel köhögés?

Betegség, gyógyítás

A kutyák fertőző légcső és hörgőgyulladását "kennel köhögésnek" nevezzük. Ez egy összefoglaló elnevezés, hiszen a betegségnek számos fertőző oka lehet, a tünetek azonban megegyeznek: a kutya rendszerint láztalan, élénk, eszik, iszik, azonban erősen köhög.... (0 hozzászólások)

Milyen gyakran járjunk állatorvoshoz?

Betegség, gyógyítás

Azt senki sem vitatja, hogy időnként minden négylábúnak jelenése van az állatorvosi rendelőben. Na de milyen időközönként? Elég az oltások alkalmával, vagy célszerű gyakrabban elvinni őket?... (0 hozzászólások)

Gyógyulhat a kutya fizioterápiával is!

Betegség, gyógyítás

A kutya-fizioterápia hazánkban a kevésbé ismert gyógymódok közé tartozik, annak ellenére, hogy a humán gyakorlatban teljesen természetes az, hogy ortopédiai vagy neurológiai probléma esetén gyógytorna, elektroterápia vagy masszázs egészíti ki a rehabilitáció folyamatát.... (0 hozzászólások)

A hasnyálmirigy-gyulladás és a cukorbetegség

Betegség, gyógyítás

A hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis) alapvetően heveny vagy idült lehet. Elsődleges fertőzései kutyáknál nagyon ritkák, az okok többnyire máj- vagy vékonybélgyulladás következményei.... (0 hozzászólások)

Kutya májbetegségek, májterápia, májdiéta

Betegség, gyógyítás

A májbetegségek döntő hányada a helytelen táplálásra és a stresszre vezethető vissza. Főképp stressz alatt álló kutyáknál számíthatunk állandó, küszöbérték alatti májkárosodásra.... (0 hozzászólások)

Kutyák epilepsziás működészavarairól

Betegség, gyógyítás

Az epilepsziás betegek gondozásba vétele és kezelése során gyakran felmerülő kérdés az emberi és az állatorvosi betegellátásban, hogy hányadik roham után kezdjük el az epilepszia gyógykezelését.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés