A négy hónapnál idősebb ebek csak chippel tarthatók

Gondozás

A négy hónapnál idősebb ebek csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók jövő év január elsejétől - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.... (0 hozzászólások)

Kutya szemtisztítás

Gondozás

A kutya szemét minden nap ellenőrizzük! A reggeli csipa teljesen normális és azt egy papírzsebkendővel könnyen eltávolíthatjuk. Mindig a külső szemzugtól haladjunk befelé.... (0 hozzászólások)

Négylábúval négy keréken - avagy kutya az autóban

Gondozás

Hogyan utazzon a kutya az autóban ? A felhúzott ablakok és a légkondi is veszélyt rejt magában. Az sem mindegy, hogy hol foglal helyet az eb. Pityke gazdája elmeséli, mi a jó a kutyának és a gazdinak egyaránt.... (0 hozzászólások)

Szerelemhotel nyílt kutyáknak

Gondozás

Brazíliában nyílt szerelemhotel a párra vágyó kutyusoknak, ahol a szobákban plafonra szerelt tükrök figyelik a légyottokat. Az áruházban természetesen kristályos nyakörvek is kaphatók!... (0 hozzászólások)

Kutya-macska box. Ki lesz a győztes?

Gondozás

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a kutyák és a macskák a legádázabb ellenfelek, valójában igenis lehetséges kutya-macska barátság. Még akkor is, ha néha ez vicces boxjelentekben nyilvánul meg.... (0 hozzászólások)

Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat?

Gondozás

Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.... (0 hozzászólások)

Salzburgban is lesz "kutyajogosítvány"

Gondozás

Bécs után Salzburg tartományban is kötelező lesz vizsgát tenniük a kutyatartóknak - számolt be róla az osztrák rádió.... (0 hozzászólások)

Szezonális vérszívás: kullancs, bolha, szúnyog

Gondozás

A négylábú kedvencekre számtalan, különféle élősködő által terjesztett kór leselkedik. Ezek közül a leggyakoribb a kullancsok által terjesztett betegségek. Sokan nem tudják, hogy szinte egész évben támadnak a kullancsok...... (0 hozzászólások)

Csináld magad kutyakozmetika

Gondozás

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.... (0 hozzászólások)

Hogyan működnek a kullancs elleni szerek?

Gondozás

A kullancs a benne levő fertőzéseket mindig csak vérszívás közben tudja továbbadni. Ha még azelőtt elpusztul, akkor nem fertőz. Ráadásul a kutyába belejutott kullancs szeret ide-oda mászkálni a bundában...... (10 hozzászólások)

Bejelentkezés