Miniszteri kitüntetést kapott a cseh hadsereg egyik kutyája

Kutyás sport

Miniszteri kitüntetést kapott kedden a cseh hadsereg Athos nevű németjuhásza, amely 2012 afganisztáni bevetése során súlyos sebesüléseket szenvedett.... (0 hozzászólások)

Magyar mentőkutya a világ legjobbjai között

Kutyás sport

A Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által megrendezésre kerülő éves bevethetőségi minősítő vizsga, mely a mentőkutyák egyik legrangosabb elismerése, idén egy magyar kutya és gazdája is sikeresen teljesítette, így egyikei lettek a világszerte bevethető párosnak.... (0 hozzászólások)

Mentőkutyás világbajnokság Hollandiában magyar sikerekkel

Kutyás sport

A versenybe szállt nyolc magyar gazda-kutya páros közül hárman is teljesítették a nemzetközi vizsgaszintet a XIX. Mentőkutya Világbajnokságon, amelyet 20 ország 47 csapatának részvételével rendeztek a hollandiai Nijmegenben.... (0 hozzászólások)

Norman a világ leggyorsabban rollerező kutyája

Kutyás sport

Gyorsasági világrekordot állított fel rollerezésben Norman, az amerikai celebkutya - állítják egy pénteki egyesült államokbeli jótékonysági verseny szervezői.... (0 hozzászólások)

A kutyák hosszú ideig emlékeznek az ember által bemutatott feladatokra

Kutyás sport

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatói részletes kísérleti bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a kutyák emlékeznek az ember által korábban bemutatott feladatokra. Miklósi Ádám, az ELTE Etológia Tanszékének vezetője és Claudia Fogazza PhD-hallgató tanulmánya a rangos Animal Cognition című szaklap júliusi számában jelent meg.... (0 hozzászólások)

Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden

Kutyás sport

Egy termálkút tavánál kialakított kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden. A kezdeményezés a kánikulában rendkívül népszerű, szombaton délelőtt tucatnyi golden retriever, pointer, német juhász pancsolt a vízben.... (0 hozzászólások)

A csivavák negyedszer is hancúroztak, Rékával

Kutyás sport

A bizonytalan időjárás ellenére, ismét százak és százak voltak kíváncsiak az immár 4. Csivava Majális tavaszköszöntőjére.... (0 hozzászólások)

Magyar bobtail lett a világ legszebb kutyája

Kutyás sport

Jimmy, egy magyar bobtail nyerte el a világ legszebb kutyája címet a budapesti kutya-világkiállításon, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be.... (2 hozzászólások)

Kutyás frizbi és az első lecke lépésről lépésre, videóval!

Kutyás sport

A frizbi sportnak több változata ismert, ebből hazánkban először kétféle módozatot vezettünk be.Az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva.... (0 hozzászólások)

Autókat próbált összeterelni egy juhászkutya - sikerrel

Kutyás sport

Autókat próbált összeterelni ösztönei által vezérelve egy juhászkutya Svájcban, ami sikerült is neki: 3 kilométer hosszan torlódtak fel a kocsik az autóúton.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés