Hogyan kell kutyát sétáltatni?

Kutyás sport

Te vezesd a kutyádat, ne ő téged. Ha megengeded a kutyádnak, hogy ő vezessen, azt fogja hinni, hogy ő a vezér. A vezér megy legelől. Ez nagyon sok viselkedési problémához vezethet. melyeket egyesek “fajta tulajdonságként” vagy “személyiségként” könyvelnek el, holott szó sincs ilyesmiről, csupán a kutya gondjaira van bízva a gazdája irányítása, vezetése.... (0 hozzászólások)

A siket (hallássérült) kutyus tanítása

Kutyás sport

Az én kis öreg kutyusom, Skip megtanulta az amerikai jelbeszédet még mielőtt siket lett volna. Skip kölyök korában került hozzám, siket férjem volt, az örökbevett gyerekeink is siketek voltak. Az amerikai jelbeszédet használtuk az egymással való kommunikálásra, Skip nagyon gyorsan elsajátította, anélkül, hogy megtanítottuk volna neki.   ... (0 hozzászólások)

Hogyan válasszunk kutyatrénert?

Kutyás sport

Nem könnyű jó kutyatrénert találni és az is nagyon fontos, hogy milyen kapcsolatban áll a gazdi a kutyájával. Több kritérium alapján kell kiválasztanod azt, aki a legalkalmasabb a kutyád nevelésére. Lássuk, melyek azok!... (0 hozzászólások)

Hogyan tanítsam meg a kutyámat a "gyere" parancsszóra?

Kutyás sport

A "gyere" parancsot a legfontosabb megtanítani az újdonsült kiskutyának. Ez nagyon fontos a kutyád biztonsága és védelme érdekében.... (0 hozzászólások)

Kocogás a kutyával - bemelegítés

Kutyás sport

A kutya ideális társ, ha kocogásról, szaladásról van szó, de a siker érdekében a kutyát fizikailag fel kell fárasztani és meg kell tanítani neki az úton való biztonságos közlekedés szabályait.... (0 hozzászólások)

Kocogás a kutyával - etikett

Kutyás sport

A kutyával való kocogás veszélyes lehet, ha bizonyos szabályokat és etiketteket nem követsz. Másrészt a kutyát hozzá kell szoktatni a közlekedési szabályokhoz, még mielőtt elkezdenéd a szaladásos programot vele, mert ez jobb edzőpartnerré teszi.... (0 hozzászólások)

Neveljünk bajnokot! Ilyen a jó sportkutya edzés és kiképzés 4. rész

Kutyás sport

Jó erőnlét, rendszeres, kreatív edzések, türelmes gazdi, és jó adottságok is kellenek a sportkutya kiváló teljesítményéhez. De ez még nem minden! ... (0 hozzászólások)

Neveljünk bajnokot! Ilyen a jó sportkutya edzés és kiképzés 3. rész

Kutyás sport

Egy sportkutya sikere legkevésbé a szerencsén múlik. A rendszeres edzések, a jó erőnlét, és a gazdi kreativitása mind elengedhetetlen a bajnoki cím elnyeréséhez. ... (0 hozzászólások)

Neveljünk bajnokot! Ilyen a jó sportkutya edzés és kiképzés 2. rész

Kutyás sport

A sportkutyák világában a profi kategóriának nem sok köze van a szerencséhez. A jó kutyák és gazdáik kemény munkával és megfelelő felkészüléssel kovácsolják saját szerencséjüket aranyló medál formájúra. ... (0 hozzászólások)

Neveljünk bajnokot! Ilyen a jó sportkutya edzés és kiképzés 1. rész

Kutyás sport

"Milyen óriási teljesítmény, a kutya számára mégis annyira könnyűnek tűnik!” Hányszor hallottuk már ezeket a szavakat, amikor egy bámulatra méltó kutya megnyert egy versenyt? Ám ha nem készülünk fel minden eshetőségre, akkor még nem készültünk fel teljesen a bajnoki cím elnyerésére ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés