Kutyás frizbi és az első lecke lépésről lépésre, videóval!

Kutyás sport

A frizbi sportnak több változata ismert, ebből hazánkban először kétféle módozatot vezettünk be.Az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva.... (0 hozzászólások)

Bőrférgesség kutyáknál: az alattomos kórt szúnyog terjeszti

Betegség, gyógyítás

A bőrférgesség (dirofiláriózis) egy fonálféreg (Dirofilaria repens) okozta, tünetekkel nem vagy csak alig járó megbetegedés, ami szúnyogok közvetítésével jut el a kutyától, cicától a gazdákig.... (0 hozzászólások)

Kullancs elleni védekezés kutyáknál - tények és tévhitek

Gondozás

A kullancsok most a legaktívabbak: a városokban is jelen vannak, és akár házi kedvenceink egészségét, életét is veszélyeztethetik.... (3 hozzászólások)

A kutyák képesek felismerni fajtársaikat fotók alapján

Viselkedés

A kutyák képesek felismerni és csoportosítani fajtársaik fotóit, függetlenül attól, hogy azok melyik fajtához tartoznak - fedezték fel francia kutatók.... (0 hozzászólások)

Kutyamentés jégből - baleseti bemutató a Dunán

Betegség, gyógyítás

Mit tegyen az a gazda, akinek a kutyája alatt beszakad a jég? - erre a kérdésre kereste a választ bemutatóján a Magyar Vöröskereszt központi mentőszervezete kedden a Duna Kopaszi-gátnál lévő partszakaszán.... (0 hozzászólások)

Továbbra is labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban

Kutyafajták

Továbbra is a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban.... (0 hozzászólások)

Mikor számít túlsúlyosnak a kutya?

Táplálkozás

Akkor beszélünk túlsúlyról, ha az állat testtömege jelentősen meghaladja a fajtára jellemző ideális értéket. Nézzük, melyek a hízásra hajlamos kutyafajták!... (0 hozzászólások)

Oroszlánriadó egy kutya miatt

Kutyafajták

Oroszlán után kajtatott a rendőrség az Egyesült Államokban, a virginiai Norfolk városában, de a nagymacskának vélt állatról kiderült, hogy valójában kutya.... (0 hozzászólások)

Január elsejétől büntethetők a mikrochippel nem rendelkező kutyák gazdái!

Örökbefogadás, vásárlás

Akár 40 ezer forintos pénzbírsággal is büntethetik a mikrochippel nem rendelkező, 4 hónaposnál idősebb kutyák gazdáit a január elsejétől életbe lépő, a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosításának értelmében.... (0 hozzászólások)

Itassunk sört a kutyával?

Táplálkozás

Ebsörrel, mármint kutyák számára készítettel rukkolt ki egy amerikai cég.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés