Kutya-macska box. Ki lesz a győztes?

Gondozás

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a kutyák és a macskák a legádázabb ellenfelek, valójában igenis lehetséges kutya-macska barátság. Még akkor is, ha néha ez vicces boxjelentekben nyilvánul meg.... (0 hozzászólások)

Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat?

Gondozás

Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.... (0 hozzászólások)

Szezonális vérszívás: kullancs, bolha, szúnyog

Gondozás

A négylábú kedvencekre számtalan, különféle élősködő által terjesztett kór leselkedik. Ezek közül a leggyakoribb a kullancsok által terjesztett betegségek. Sokan nem tudják, hogy szinte egész évben támadnak a kullancsok...... (0 hozzászólások)

A kutya ivartalanítása: mikor, és miért kell túlesni rajta?

Örökbefogadás, vásárlás

Sok kérdés érkezik Dr. Háziállat postaládájába a kutyák ivartalanításával kapcsolatban. Mikor esedékes az ivartalanítás, egyáltalán, szükség van-e erre a műtéti beavatkozásra?... (0 hozzászólások)

Csináld magad kutyakozmetika

Gondozás

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.... (0 hozzászólások)

A kutya féreghajtása: mikor, hogyan, mivel

Betegség, gyógyítás

A kölyökkutyákat már az első oltást megelőzően érdemes 3 alkalommal orsóféreg elleni féreghajtó szerrel kezelni. 4 hónapos kor alatt galandféreg elleni kezelés indokolatlan.... (0 hozzászólások)

7 tévhit a kullancsokról

Betegség, gyógyítás

Sajnálatosan sok tévhit aktiválódott a köztudatban, melyeket törölnünk kell, hogy az emberek és társállatok tévhitek okozta veszélyeztetését megszüntessük.... (0 hozzászólások)

Támadnak a kullancsok, védjük meg kedvenceinket!

Betegség, gyógyítás

Szinte bármely évszakban számolnunk kell a kullancsokkal, azonban az év során két különösen veszélyes periódusra kell felkészülnünk, az első a tavaszi, a második az ennél valamivel kevésbé kifejezett őszi kullancsáradat.... (0 hozzászólások)

A leglustább kutyák

Kutyafajták

Mindenki más ízléssel rendelkezik, így mindenki másfajta kutyusra is vágyik. Most azoknak kedveskedünk, akik nem feltétlenül azért szeretnének kutyát, hogy szaladgáljanak velük a parkban, inkább egy kedves háziállatot szeretnének. Jönnek a leglustább kutyák, akiknek persze azért van mozgásigényük is.... (0 hozzászólások)

A kutyám kergeti az autókat, macskákat, bicikliseket...

Viselkedés

A különféle eszközök, vagy élőlények kergetése nagyjából két okra vezethető vissza. Egyrészt a mozgó dolgok kergetése, a kutyákban ösztönös, amely a zsákmány elkapását és megszerzését segítette abban az időben, amikor a kutyák még vadásztak.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés