Minden, amit a border collie kutyafajtáról tudni érdemes

Kutyafajták

Azt már sokan tudják, hogy a Border Collie az egyik legokosabb kutyafajta a világon. Erdetileg azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat, mostanában sokan használják sport, kiállítási és hobby célra is. Milyen színekben létezik? Milyen nevet adjunk neki? Mennyire való a lakásba? Hogyan tudjuk lemozgatni? Most mindenre megpróbálunk választ adni! ... (0 hozzászólások)

Nagy veszélyt jelentenek a szúnyogok kutyáinkra

Betegség, gyógyítás

A szúnyogszezon mindig komoly kihívást jelent a felelős kutyatartóknak, hiszen a szúnyogok csípése által terjedő szívférgesség már nálunk is szedi áldozatait. Most különösen fontos a megelőzés, hiszen a késő tavaszi és kora nyári csapadékos időjárás miatt ellepték a szúnyogok az országot! Ha nyaralunk, vagy csak kirándulunk kedvencünkkel, a pihenés mellett a veszélyekre és a szúnyogcsípésekre is érdemes odafigyelnünk. ... (0 hozzászólások)

A bécsi kutyatartóknak kötelező lesz egy tanfolyamon részt venni

Örökbefogadás, vásárlás

Júliustól kötelező a bécsi kutyatulajdonosoknak egy minimum 4 órástanfolyamon résztvenni, hogy professzionális gazdikká váljanak - derül ki a lapunknak küldött sajtóközleményből. ... (0 hozzászólások)

Balatoni kutyás programok a nyárra

Kutyás sport

Kutyabarát program a hétvégére és a nyárra a Balaton körül. Az igazi kutyás kikapcsolódás, kutyás strand feeling garantált!... (0 hozzászólások)

5 kutyafajta, amiből lelki támogató kutyát lehet nevelni

Kutyafajták

Bármilyen kutyából lehet lelki segítőt nevelni, de vannak olyan fajták, amiknek természete miatt ez lényegesen könnyebb feladat. A következő 5 kutyafajtához tartozó ebekből válnak leggyakrabban lelki segítő kutyák! ... (0 hozzászólások)

IV. Ebathlon: Kutyamelegben is versenyeztek a kutyus-gazdi párosok

Kutyás sport

Idén negyedik alkalommal ma rendezték meg a kutyák-gazdik ügyességi versenyét, az Ebathlont az Allee melletti Kőrösy sétányon.... (0 hozzászólások)

Csináld magad - Hűsítő dinnyés finomság kutyáknak

Táplálkozás

Egészséges, frissítő finomság a kutyusodnak, amit te magad is pár perc alatt elkészíthetsz. Mutatjuk hogyan csináld! ... (0 hozzászólások)

Segítség a nyári kutyabajokra: hányás, hasmenés, allergia

Betegség, gyógyítás

Nyáron jóval több veszélyforrás leselkedik kedvenceinkre, hiszen a több szabadban töltött idő alatt megnő a fertőzésveszély és az allergiás tünetek is kiújulhatnak. Tegyünk róla, hogy kutyus is erős immunrendszerrel vágjon neki a meleg hónapoknak.... (0 hozzászólások)

Hogyan hűtsük kutyánkat a nagy melegben?

Gondozás

Napok óta tart a kánikula, ami megviseli a kutyák szervezetét is. Van azonban néhány olyan eszköz, amikkel segíthetünk nekik átvészelni a nagy meleget. Nézzük mik ezek! ... (0 hozzászólások)

A kutyák és a hőguta: ismered fel a tüneteit!

Betegség, gyógyítás

A kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek. Soha ne hagyd kutyádat parkoló autóban vagy tűző napon víz nélkül! Cikkünk ennek megelőzéséről és további fontos tudnivalókról szól.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés