Ausztrál juhászkutya, az Aussie igazából hollywoodi sztár

Kutyafajták

Az ausztrál juhászkutya nevével ellentétben valójában az Egyesült Államok nyugati feléről származik. Munkakutyának is kiváló, de ha valaki egy kedves, ragaszkodó kutyára vágyik, a fajta akkor is kiváló választás. ... (0 hozzászólások)

Kutyasampon-teszt: egyes termékek használata kockázatos

Gondozás

24 kutyasampont ellenőriztek a legújabb Szupermenta teszten a Nébih munkatársai, melyből kiederült, hogy itt is elővigyázatosnak kell lennünk és ha tehetjük, kerüljük a hazánkban nem engedélyezett, interneten rendelt termékek használatát.... (0 hozzászólások)

Előzzük meg a kutya szívférgességét! Mutatjuk, hogyan!

Betegség, gyógyítás

A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet. Tippeket adunk a halálos betegség elkerülésére!... (0 hozzászólások)

5 biztonsági tipp, ha a kutyusod strandra akarod vinni

Kutyás sport

A nyár azt jelenti, hogy ideje bevenni a napsütötte, homokos strandot, ahol akár még szörfözhetünk is. De tudod, ki szeretné még felfedezni a homokos strandot? A kutyusod! Összeszedtünk 5 dolgot, amit jó, ha észben tartasz mielőtt összecsomagolsz, hogy kedvenceddel a magyar tenger kényelmét élvezzétek.... (0 hozzászólások)

Tenyésztő vagy szaporító: ismerd fel a különbséget!

Örökbefogadás, vásárlás

Ne csak a bájos kiskutyát lásd, amikor szerencsésnek gondolod magad és olcsó kölyökkutya hirdetésre bukkansz. Lásd meg mögötte az iszonyatos szaporító telepet és a szerencsétlen sorsú szülőket is! Ne támogasd a kutyaszaporítást!... (1 hozzászólások)

Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák?

Táplálkozás

A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről...... (0 hozzászólások)

Kutyák viselkedészavarai: az élelem-birtoklási agresszió

Viselkedés

Ez az agresszív viselkedésforma abban nyilvánul meg, hogy az állat vicsorít, morog, harap vagy támadó pózt vesz fel. Mi lehet ennek az oka?... (0 hozzászólások)

A klímaváltozás miatt állandó veszélyben vannak a házikedvencek és gazdáik

Betegség, gyógyítás

Megérkezett a tavasz, a hőmérséklet emelkedésével pedig nő a szabadban töltött idő. Ez az évszak azonban nemcsak a kirándulások szezonja, hanem a parazitaveszély kezdeté is.... (0 hozzászólások)

Ha biztonságot nyújtunk a kutyának, nyugodt lesz ő is?

Viselkedés

Kutyája rosszul viseli, ha egyedül hagyják? Folyamatosan nyüszít, ugat, odapiszkít a lakásba vagy megrongál tárgyakat? Valószínűleg szeparációs szorongása van. De vajon mitől alakul ez ki?... (0 hozzászólások)

Kell-e rettegnünk egy új szopornyica vírustól/járványtól?

Betegség, gyógyítás

Új szopornyica vírus jelent meg és sorra szedi áldozatait a kutyák között - terjed a hír a közösségi médiában. Megkérdeztük Dr. Háziállat szakértőnket, Dr. Horváth László állatorvost, mit gondol a kialakult helyzetről.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés