Jövőre már Keszthelyen is strandolhatnak a kutyák

Kutyás sport

2020 májusától a jelenlegi Keszthelyi Déli szabadstrand területén már a kutyák is fürdőzhetnek a Balatonban. Élménypark is nyílik, ahol különböző agility eszközök, játékok is rendelkezésre állnak majd a négylábú látogatók legnagyobb örömére.   ... (0 hozzászólások)

Hogyan használjuk felelősen az állatgyógyszereket?

Gondozás

Ha egy kisállat megbetegszik vagy valamilyen tünetet mutat, sok gazdi figyelmen kívül hagyja a megfelelő gyógykezelést és ellátást, és az interneten található, sokszor téves információkra hagyatkozik, illetve rossz berögződéseket követ.... (0 hozzászólások)

Valóban csak egy szúnyogcsípés?

Betegség, gyógyítás

A szúnyogszezon kezdete mindig komoly kihívást jelent a kutyatartóknak, hiszen a hazánkban mindössze néhány éve ismert, szúnyogcsípés által terjedő szívférgesség már itthon is szedi áldozatait. A Bayer Hungária Kft. felismerte a megelőzés és a védekezés fontosságát.... (0 hozzászólások)

A kutyák tavaszi szőrápolása: nyírjam vagy ne nyírjam?

Gondozás

Az általános ok, amiért a gazdi lenyíratja a kutyája szőrét, az az, hogy melege van, de nem mindegy, hogy mennyire! A túl rövidre vágott szőrrel inkább kárt okozunk, mint segítünk!... (0 hozzászólások)

Te jól eteted a kutyádat? Új tápcsalád a piacon

Táplálkozás

Sokak számára a házi kedvencük családtagnak számít, így ugyanúgy ügyelnek kutyájuk egészségére, mint a sajátjukéra. Az egészség megőrzése pedig a táplálkozással kezdődik.... (0 hozzászólások)

A szívférgesség mellett egy újabb kór is fenyegeti a kutyákat

Betegség, gyógyítás

Hazánkban egyre elterjedtebb a szívférgesség, a kutyákat veszélyezetető, szúnyog által terjesztett kór. Emellett megjelent egy másik betegség is, amelyet a lepkeszúnyog terjeszt, és amely már az embert is fenyegeti.... (0 hozzászólások)

Ausztrál juhászkutya, az Aussie igazából hollywoodi sztár

Kutyafajták

Az ausztrál juhászkutya nevével ellentétben valójában az Egyesült Államok nyugati feléről származik. Munkakutyának is kiváló, de ha valaki egy kedves, ragaszkodó kutyára vágyik, a fajta akkor is kiváló választás. ... (0 hozzászólások)

Kutyasampon-teszt: egyes termékek használata kockázatos

Gondozás

24 kutyasampont ellenőriztek a legújabb Szupermenta teszten a Nébih munkatársai, melyből kiederült, hogy itt is elővigyázatosnak kell lennünk és ha tehetjük, kerüljük a hazánkban nem engedélyezett, interneten rendelt termékek használatát.... (0 hozzászólások)

Előzzük meg a kutya szívférgességét! Mutatjuk, hogyan!

Betegség, gyógyítás

A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet. Tippeket adunk a halálos betegség elkerülésére!... (0 hozzászólások)

5 biztonsági tipp, ha a kutyusod strandra akarod vinni

Kutyás sport

A nyár azt jelenti, hogy ideje bevenni a napsütötte, homokos strandot, ahol akár még szörfözhetünk is. De tudod, ki szeretné még felfedezni a homokos strandot? A kutyusod! Összeszedtünk 5 dolgot, amit jó, ha észben tartasz mielőtt összecsomagolsz, hogy kedvenceddel a magyar tenger kényelmét élvezzétek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés