-
mérlegképes könyvelő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Bolti eladó
-
Takarító
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Medior tesztelő @ Abesse Zrt.
2024. 04. 26
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Öntő / olvasztár - Székesfehérvár
2024. 04. 26
-
Gépbeállító - Polgárdi
2024. 04. 26
-
Pénzügyi és szervezési előadó - Veszprém
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ha egy halétel jól van elkészítve, az íze semmihez sem hasonlítható, tökéletesen omlik szét a szádban. Általában még azoknak is ízlik, akik egyébként nem szoktak halat enni. Az igazán jó lazac sütése során figyelni kell, hogy mennyi ideig kap hőt. Ha túl sokáig, akkor kiszárad.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac steak
- 2-4 gerezd fokhagyma
- olaj (sütéshez, 1-2 csepp)
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, kakukkfű
- pár csepp citromlé
Lazac sütése
Mielőtt a halhoz nyúlnál, készülj elő a sütésre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts ki egy serpenyőt. Tisztítsd meg a lazacot. Az, hogy bőrét rajta hagyod vagy sem, ízlés kérdése. Húzd végig az ujjadat a lazacszelet legvastagabb pontja körül, enyhén benyomva a húst. Ha érzel szálkát, akkor azt kézzel vagy egy finomabb csipesszel tudod eltávolítani.
Fűszerezd be a lazac steaket. Minden halhús finomabb fűszerezve, de akár natúran is elkészíthető. Egy kis só mindenképpen feldobja az ízét. Akik inkább ízesen szeretik, szórjanak rá szerecsendiót, borsot, sót, 2-4 gerezd fokhagymát és néhány csepp citromlevet.
Forrósítsd fel a serpenyőt, nem kell bele semmilyen olaj vagy zsiradék. Amikor egészen forró, akkor vedd le a lángot közepesre. Olajjal vékonyan kend be a lazac mindkét oldalát. Tedd bele a forró serpenyőbe, a bőrös oldalával lefelé. Süsd 2 percig, közben ne nyúlj hozzá, mert akkor könnyebben odaragad. Két perc után egy hosszú konyhai lapáttal nyúlj alá, és fordítsd meg. Újabb két perc sütés következik.
Vedd le a fokhagymákat a lazacszelet tetejéről, és tedd be a serpenyőt a sütőbe. A fémnyelű serpenyőknek a nyele is átmelegszik, ezért mindenképpen használj konyharuhát vagy sütőkesztyűt. A lazac sütése körülbelül 10 percig tart, ennyi idő kell, hogy jól átsüljön, de ne száradjon ki.
Amennyiben a lazacot ropogósan szereted, akkor a sütőt állítsd magasabb hőfokra, akár 220 fokra, és így kövesd a receptet. Így sokkal kevésbé fog kiszáradni, mint alacsonyabb hőfokon.
Mivel nem egy kalóriadús étel, ezért köret nem való hozzá, inkább egy könnyebb saláta, párolt zöldség vagy főtt tészta.
Jó étvágyat!