Mezőhegyesen megalakult a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Istálló, lovarda

A kormány november 8-ai döntése alapján több mint 2 milliárd forintért visszavásárolta a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva, megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Mezőhegyesen, sajtótájékoztatón.... (0 hozzászólások)

A lovak és az időjárás

Istálló, lovarda

Mennyire befolyásolják a lovak magatartását és viselkedését a külső körülmények? A lovak a szabadban érzik a legjobban magukat, ezért sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint az ember.... (0 hozzászólások)

XIX. századi hintók

Istálló, lovarda

A XIX. században a státus-szimbólum és az előkelő társadalmi réteghez tartozás egyik kifejezője volt a hintó, melynek több típusa is ismeretes és amelyet közlekedési célokra használtak az emberek.... (0 hozzászólások)

A ménes jelentősége egy ló életében

Istálló, lovarda

Komoly kihívást jelenthet bevezetni egy új lovat a ménesbe, egy meglévő „közösségbe”, de, ha elég türelmes és elővigyázatos vagy, senkinek sem esik majd bántódása. ... (0 hozzászólások)

Érdekességek a lóról

Istálló, lovarda

Hyracotherium volt a neve a ló ősének, mely körülbelül 50 millió évvel ezelőtt élt. Akkora volt, mint egy róka és lábujjai voltak. Több millió éven át alakult, amíg a mostani modern lóvá nem vált.... (2 hozzászólások)

Hogyan válasszunk megfelelő lószállítót?

Istálló, lovarda

Ha éppen egy használt lószállító utánfutót szeretnél választani, mindenekelőtt gondold magad a ló helyébe és vedd fontolóra a dolgokat! Így a legvalószínűbb, hogy rátalálsz a legjobb megoldásra. ... (1 hozzászólások)

Hatékony istálló-építés

Istálló, lovarda

Egy hatékonyan felépített istállóval nem csupán pénzt, időt és fáradtságot takaríthatunk meg, de javíthatunk lovaink egészségügyi állapotán is. Hogyan csináljuk? Kierül a következő cikkből! ... (0 hozzászólások)

Hogyan kommunikálnak a lovak?

Istálló, lovarda

A lovaknak nem beszélnek. Tapintás, szaglás, testbeszéd és vicces hangok útján kommunikálnak az emberekkel és más lovakkal. ... (1 hozzászólások)

A lóistálló rendje és az istállómunkák

Istálló, lovarda

Az istállóban fontos a munkarend: Meghatározni a különböző munkák idejét, tartalmát és ezt össze kell hangolni az ember és a rá bízott állat igényével. ... (15 hozzászólások)

Bejelentkezés