Lóvakcina féreghajtó pasztával
Nincs rondább látvány egy veszetten férges lónál! Hogy a betegségeiket elkerüljük, a lovakat is időről-időre oltani és féregteleníteni kell.

A ló okos állat

Nincs rondább látvány egy veszetten férges lónál! Hogy a betegségeiket elkerüljük, a lovakat is időről-időre oltani és féregteleníteni kell. Megmutatjuk, hogyan gondoskodunk arról, hogy a pacik ne vesszenek meg, illetve ne legyen gilisztájuk.

Zsargal doktor kombinált oltást ad be a szigetszentmiklósi gazda lovainak (a szomszédban nemrég voltunk lovat herélni). A bőr alá beadott injekciót szinte meg se érzik az állatok. Ezzel a vakcinával évente kétszer ajánlatos a lovakat beoltatni. Ezen kívül tetanusz, illetve - szükséges esetén - veszettség ellen is szokás védőoltást beadatni.

 

A 600 kg-os állatra "méretezett" féreghajtó paszta beadása kis csalafintaságot igényel, ezért trükköt alkalmazunk. Csak a szemeit letakarva lehet a szájába nyomni a számára természetellenesen fehér színű masszát (pasztát). Így szépen megeszi, ráadásul az íze ellen sem tiltakozik. A ló okos állat.

A videót a Média Online készítette dr. Kukla Miklós és dr. L. Zsargal, a Kutyavári Állatorvosi Rendelő munkatársainak közreműködésével.

értékelés