Légyszi, hívj végre állatorvost a lovadhoz...

Lóápolás és egészség

Nagyon nehéz megfogalmazni, mikor, milyen esetekben hívj azonnal, hezitálás nélkül állatorvost, és melyek azok a problémák, amik kicsit várhatnak. Egy kisebb könyvet lehetne megtölteni ezzel a témával.... (0 hozzászólások)

A katicabogár megölheti a lovakat?

Lóápolás és egészség

A biológiai fegyverként hatékony katicabogár nem csak a kártevőkre, de a lovakra is veszélyes. A kantaridin mérgezés sürgős állatorvosi ellátást igényel! ... (4 hozzászólások)

Csipked az egykor szelíd pónim. Mit tegyek?

Lóápolás és egészség

A Dr. Háziállat szakértője hasznos tanácsot adott a csipkedő póni kérdésre, érdemes elolvasni a választ.... (0 hozzászólások)

Lovak fertőző kevésvérűsége

Lóápolás és egészség

Sokak által „ló-AIDS”-nek is nevezett fertőzés már a betegség kezdeti heveny szakaszában elhullással járhate inkább elhúzódó lefolyású, ismétlődő lázas rohamok, vérszegénység, testszerte jelentkező oedema figyelhető meg a beteg állatokon.... (0 hozzászólások)

Lovakat fertőző kevésvérűség tűnt fel Győr környékén

Lóápolás és egészség

A fertőzött állattal kapcsolatba került lovak tartási helyén az állategészségügyi hatóság elrendelte a forgalmi korlátozást, és az állatok járványügyi állapotát rendszeres vérvizsgálattal ellenőrzik. ... (0 hozzászólások)

A lovak belső élősködőiről

Lóápolás és egészség

A tulajdonosok többsége előtt nem ismeretlen a lovak férgességének fogalma, sőt azt is tudják, hogy időnként féreghajtót kell adni a lónak.... (0 hozzászólások)

Mennyit bír a ló?

Lóápolás és egészség

A ló anatómiáját és felépítését tanulmányozva arra a megállapításra kell jutnunk, hogy egy teve felépítésénél fogva messze alkalmasabb arra, hogy a hátára pattanjunk, mint egy ló.... (0 hozzászólások)

A lovakra is ráfér egy jó kis lómasszázs

Lóápolás és egészség

Vannak olyan betegségek, tünetcsoportok, amelyek esetében a masszázs különösen hasznos.... (0 hozzászólások)

Fizioterápia szerepe – nem csak Sportlovaknak!

Lóápolás és egészség

A FIZIOTERÁPIA a legősibb terápiás ág, melyet a megelőzésben, gyógyításban,- az utóbbi időben, a rekreációban is!- és a rehabilitációban egyaránt  sikeresen és eredményesen alkalmazunk.... (0 hozzászólások)

Ízületi betegségek: artritisz és artrózis

Lóápolás és egészség

Hogyan kezdődnek a mozgásszervi betegségek? Mi jellemzi az ízületi gyulladást, az artritiszt? Mi jellemzi az ízületi kopást, az artrózist? Mindenre választ adunk a cikkben!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés