5
A brit macska a legintelligensebb?
A brit rövid szőrű macska az egyik legintelligensebb, legbájosabb cica, amely voltaképpen a házimacskák különösen jól sikerült példányaiból formálódott ki nemzedékek hosszú során át.

Brit rövidszőrű macska - kötelező tulajdonságok

 

A kívánatos típus minden színváltozatnál azonos: középhosszú, erőteljes, izmos test; erős, arányos lábak; kecses, kerekded mancsok. A fej gömbölyű, jól fejlett pofával; a fül apró, az orr rövid. A szőrzet rövid és tömör. A brit rövid szőrű macska az egyik legintelligensebb, legbájosabb cica, amely voltaképpen a házimacskák különösen jól sikerült példányaiból formálódott ki nemzedékek hosszú során át. A család barátja, engedelmes, jó viszonyban van a többi háziállattal is, gazdájához erőteljesen kötődik.

 

Kedvelt színváltozatai:

 

A brit macska a legintelligensebb?
A brit macska a legintelligensebb?
A brit macska a legintelligensebb?

 

Krém. Noha ez az elbűvölő fajta igen ritka, néha mégis feltűnik egy-egy kiállításon, és ma már sok tenyésztő fordít jelentős energiát a megfelelő színű példányok kialakítására, gyarapítására. A standard "gazdag krémszín"-t ír elő, ám manapság a krémszínű brit macskák többsége túlszínezett: különböző mintákat találunk bundájukon.

Kék-krém. Viszonylag új - alig két évtizede elfogadott - fajta. Szőrzete kék és krémszínű, foltok nélkül enyhén egymásba folyó. A teknőctarkából alakult ki, halványító gének hatására a feketéből kék, a vörösből krémszín lett.

Ha bővebben érdekelnek a szín-szőrme változatok ide kattints

 

Nézd, milyen szépek és okosak! :)

 

Miért fontos a brit rövidszőrű macska helyes táplálása?

 

Angol elnevezés: british shorthair
Német elnevezés: British Kurzhaarkatzen
Francia elnevezés: british shorthair

CFA standard leírás: http://www.cfainc.org/breeds/standards/british.html

értékelés