5

Az ocicat macskát, ezt az érdekes, pöttyös állatot csak nemrégiben tenyésztették ki egy csokoládészínű sziámi kandúr és egy sziámi-abesszin hibrid nőstény pároztatásával.

Ocicat macska

Ezt az érdekes, pöttyös állatot csak nemrégiben tenyésztették ki, mégpedig egy csokoládészínű sziámi kandúr és egy sziámi-abesszin hibrid nőstény pároztatásával. Az ocicat macska az Egyesült Államok határain kívül szinte teljesen ismeretlen. Jelenleg még "kísérleti fajtának" számít, de igen nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan hivatalosan is elismerik. Egyelőre két változatban tenyésztik: sötét és világos gesztenyeszínben, a mellkason, a lábakon és a farkon cirmos foltokkal.

 

Ocicat macska
Ocicat macska

 

Közepes nagyságú macska elegáns és atletikus testfelépítéssel. Mély mellkasa és enyhén boltíves bordái vannak. A hátsó lábai valamivel hosszabbak a mellsőknél. Lábai erősek, közepes hosszúságúak, a test méreteihez aránylanak. Mancsai tömzsik és oválisak. Viszonylag hosszú, hegyes végű farka van. Feje mérsékelten ék alakú, melynek szögletesebb formát kölcsönöznek a széles pofazacskók. Álla hosszú és erős. Fülei közepes nagyságúak. Mandulavágású szemei meglehetősen nagyok, enyhén dőlnek. Szemei között kb. egyszemnyi távolságnak kell lennie. Rövid, finom szőre szorosan simul testéhez. Bundája csillogó. Az ocicat igazán egyedi, pettyes cirmos mintázattal rendelkezik, ami valójában megszakított foltos vagy klasszikus cirmos minta.

Az ocicat társasági lény. Szereti mindenhová követni gazdáját, és mindenben részt venni. Kíváncsi természetű, de nem mondható tolakodónak. Egyaránt jól kijön macskákkal és kutyákkal is. Intelligens macska, megtanulja például kinyitni az ajtókat, de más kisebb trükköket is meg lehet neki tanítani. Nagyon jó az alkalmazkodóképessége, ezért lakásban és kertes családi házban egyaránt tartható. De mivel igényli a mozgást, ezért ha lakásban tartjuk, akkor biztosítani kell számára a megfelelő teret, esetleg cicabútorokat a felesleges energiájának levezetésére.

 

Nézd, milyen cukin követnek mindent! :D

 

Angol elnevezés: ocicat
Német elnevezés: Ocicat
Francia elnevezés: ocicat

értékelés