A grizzly medve

Egzotikus fajok

A grizzly medve hatalmas méretei ellenére igen gyorsan képes közlekedni, akár 48 kilométert is képes megtenni óránként. Védett állat, ma már csak körülbelül 1000 példány él az amerikai kontinensen. ... (0 hozzászólások)

A csimpánznak is van öntudata?

Egzotikus fajok

Egy új kutatás eredményei megkérdőjelezik az ember és az emberszabásúak közötti határvonal helyét. ... (0 hozzászólások)

Mit tud a kétpúpú (baktrián) teve?

Egzotikus fajok

A baktrián tevének két púpja van, melyek zsírt (nem vizet) tárolnak, ami energiát biztosítanak a téli hónapok alatt.... (0 hozzászólások)

A szarvas, a kecsesség és jóság jelképe

Egzotikus fajok

A szarvastehén a nőiesség, a szarvasbika a férfiasság kelta szimbóluma. Az indiánok hitvilágában a szarvas megnyugtatja a Nagy Szellem birodalmába tartó, az ismeretlentől rettegő holt lelkeket.... (0 hozzászólások)

Delfintetemeket találtak a Fekete-tengerben

Egzotikus fajok

  Többtucatnyi delfintetemet találtak a krími partoknál. A katasztrófavédelmi minisztérium krími főosztályának tájékoztatása szerint mintegy húsz delfin tetemére bukkantak a múlt héten az Ukrajnához tartozó félsziget keleti részén, néhány tucatnyi kilométerre Kercstől.... (0 hozzászólások)

Oltást kapott a nyíregyházi oroszlánkölyök

Egzotikus fajok

A márciusban született, most két hónapos kisoroszlán lesz a kedvenc ezen a nyáron a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Bemutatjuk a kis földimalacot (Orycteropus afer)

Egzotikus fajok

Egyesek szerint gusztustalan, mások szerint pedig a legaranyosabb állat a földimalac. A tampai állatkertben bemutatták a nyilvánosság előtt az újszülött földimalacot.... (0 hozzászólások)

A kétujjú lajhár vagy unau (Choloepus didactylus)

Egzotikus fajok

A lajhár idejének nagy részét alvással és evéssel tölti. A lajhár nemcsak növényeket, de rovarokat is szívesen fogyaszt vagy alkalmanként kisebb csúszómászókat és madarakat. ... (0 hozzászólások)

A kis észak-amerikai hiúz (Felis rufus)

Egzotikus fajok

"A hiúz mindig az árnyékban rejtőzködik”- írja  Kevin Hansen „A hiúz, a túlélés nagymestere című könyvében. „A rejtőzködés, a lesből való támadás a ragadozó sajátos módszere, csak így képes becserkészni és elejteni a zsákmányát".... (0 hozzászólások)

Milyen állat a zebra?

Egzotikus fajok

A zebrák, lovak és szamarak mind a lófélék (equidae) családjába tartoznak. A lófélék szívós, gyors állatok, amelyek méreteikhez képest igen fürgén mozognak, a fogaik pedig a fűfélék letépésére és rágására alkalmasak.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés