Delfintetemeket találtak a Fekete-tengerben

Egzotikus fajok

  Többtucatnyi delfintetemet találtak a krími partoknál. A katasztrófavédelmi minisztérium krími főosztályának tájékoztatása szerint mintegy húsz delfin tetemére bukkantak a múlt héten az Ukrajnához tartozó félsziget keleti részén, néhány tucatnyi kilométerre Kercstől.... (0 hozzászólások)

Oltást kapott a nyíregyházi oroszlánkölyök

Egzotikus fajok

A márciusban született, most két hónapos kisoroszlán lesz a kedvenc ezen a nyáron a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Bemutatjuk a kis földimalacot (Orycteropus afer)

Egzotikus fajok

Egyesek szerint gusztustalan, mások szerint pedig a legaranyosabb állat a földimalac. A tampai állatkertben bemutatták a nyilvánosság előtt az újszülött földimalacot.... (0 hozzászólások)

A kétujjú lajhár vagy unau (Choloepus didactylus)

Egzotikus fajok

A lajhár idejének nagy részét alvással és evéssel tölti. A lajhár nemcsak növényeket, de rovarokat is szívesen fogyaszt vagy alkalmanként kisebb csúszómászókat és madarakat. ... (0 hozzászólások)

A kis észak-amerikai hiúz (Felis rufus)

Egzotikus fajok

"A hiúz mindig az árnyékban rejtőzködik”- írja  Kevin Hansen „A hiúz, a túlélés nagymestere című könyvében. „A rejtőzködés, a lesből való támadás a ragadozó sajátos módszere, csak így képes becserkészni és elejteni a zsákmányát".... (0 hozzászólások)

Milyen állat a zebra?

Egzotikus fajok

A zebrák, lovak és szamarak mind a lófélék (equidae) családjába tartoznak. A lófélék szívós, gyors állatok, amelyek méreteikhez képest igen fürgén mozognak, a fogaik pedig a fűfélék letépésére és rágására alkalmasak.... (0 hozzászólások)

A nagy ámbráscet vagy óriás ámbráscet (Physeter macrocephalus, Physeter catodon)

Egzotikus fajok

Gondoltad volna, hogy az illatos ámbra az ámbráscet gyomrában termelődik? Tudtad, hogy az állat testéből kivont olajat régen világításra is használták?  És tudtad, hogy manapság már a kozmetikai iparban használják különféle parfümök készítéséhez? ... (0 hozzászólások)

A lajhár és a hangyász

Egzotikus fajok

  Dél-Amerikában számos ősi emlősfaj élt, amíg a Panama-földhíd lehetővé tette, hogy a Észak-Amerikai állatok átkeljenek. Ez a  nagy amerikai faunacsere, amelynek során a két amerikai kontinens összekapcsolódása révén egyes észak-amerikai fajok megtelepültek Dél-Amerikában, egyes dél-amerikai fajok pedig Észak-Amerikában. ... (0 hozzászólások)

Megfejtük, megnéztük, megittuk: we love juh - videó!

Kecskék, juhok

A négylábú tejcsárdának is becézett awassi juhoknak nem hagyunk nyugtot: még a fejőházba is elkísérte őket operatőrünk. Duzzadó tőgyekre felkészülni! ... (1 hozzászólások)

Ligerek és tigonok: hibrid nagymacskák

Egzotikus fajok

Ligerk, tiogonok és medvék...Valami nincs rendben, ugye? Mi az hogy liger? Mi az a tigon? A medve az érthető. De vajon a másik két állatfaj valóban létezik? És egyáltalán: miért létezne?... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés