A tapírok

Egzotikus fajok

A tapírok teste hosszú, lábai rövidek, füle kicsi, ne mozgékony, nyaka rövid, farka szinte nem is látszik, és farkuk kissé magasabb, mint a válluk. Ez az áramvonalas, kompakt, hátul lekerekített, elöl pedig elkeskenyedő testforma megkönnyíti, hogy a tapír utat törjön erdei élőhelye sűrű aljnövényzetében.... (0 hozzászólások)

A rozmár (Odobenus rosmarus)

Egzotikus fajok

A rozmárok a ragadozók rendjének (Carnivora) tagjai. Egész életükön át növekvő agyaruk, barázdált bőrük és pofaszakálluk jóvoltából a legismertebb tengeri emlősök közé tartoznak.... (0 hozzászólások)

Orángután ikrek születtek a hongkongi állatkertben

Egzotikus fajok

Orángután ikrek születtek a Hong Kongi állatkertben, ráadásul apjuk Magyarországról emigrált át tavaly januárban.... (0 hozzászólások)

Milyen teve a dromedár (Camelus dromedarius)?

Egzotikus fajok

Már évezredek óta tartják háziállatként az egypúpú tevét. Számos délnyugat-ázsiai és észak-afrikai közösségben a teve a legfőbb haszonállat.... (0 hozzászólások)

Mit tennél, ha egy jávorszarvas látogatná a kerted?

Egzotikus fajok

A legnagyobb szarvasfaj hatalmas agancsokat növeszt, amelyek akár az 1.8 métert is elérik. Alaszkában nem ritka vendék a háznál.... (0 hozzászólások)

Önarcképet fotózott a makákó

Egzotikus fajok

A természetfotózás nem egyszerű mesterség, de a fényképezőgép tolvaj makákó őstehetség. És hiú. ... (0 hozzászólások)

A grizzly medve

Egzotikus fajok

A grizzly medve hatalmas méretei ellenére igen gyorsan képes közlekedni, akár 48 kilométert is képes megtenni óránként. Védett állat, ma már csak körülbelül 1000 példány él az amerikai kontinensen. ... (0 hozzászólások)

A csimpánznak is van öntudata?

Egzotikus fajok

Egy új kutatás eredményei megkérdőjelezik az ember és az emberszabásúak közötti határvonal helyét. ... (0 hozzászólások)

Mit tud a kétpúpú (baktrián) teve?

Egzotikus fajok

A baktrián tevének két púpja van, melyek zsírt (nem vizet) tárolnak, ami energiát biztosítanak a téli hónapok alatt.... (0 hozzászólások)

A szarvas, a kecsesség és jóság jelképe

Egzotikus fajok

A szarvastehén a nőiesség, a szarvasbika a férfiasság kelta szimbóluma. Az indiánok hitvilágában a szarvas megnyugtatja a Nagy Szellem birodalmába tartó, az ismeretlentől rettegő holt lelkeket.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés