Milyen teve a dromedár (Camelus dromedarius)?

Egzotikus fajok

Már évezredek óta tartják háziállatként az egypúpú tevét. Számos délnyugat-ázsiai és észak-afrikai közösségben a teve a legfőbb haszonállat.... (0 hozzászólások)

Mit tennél, ha egy jávorszarvas látogatná a kerted?

Egzotikus fajok

A legnagyobb szarvasfaj hatalmas agancsokat növeszt, amelyek akár az 1.8 métert is elérik. Alaszkában nem ritka vendék a háznál.... (0 hozzászólások)

Önarcképet fotózott a makákó

Egzotikus fajok

A természetfotózás nem egyszerű mesterség, de a fényképezőgép tolvaj makákó őstehetség. És hiú. ... (0 hozzászólások)

A grizzly medve

Egzotikus fajok

A grizzly medve hatalmas méretei ellenére igen gyorsan képes közlekedni, akár 48 kilométert is képes megtenni óránként. Védett állat, ma már csak körülbelül 1000 példány él az amerikai kontinensen. ... (0 hozzászólások)

A csimpánznak is van öntudata?

Egzotikus fajok

Egy új kutatás eredményei megkérdőjelezik az ember és az emberszabásúak közötti határvonal helyét. ... (0 hozzászólások)

Mit tud a kétpúpú (baktrián) teve?

Egzotikus fajok

A baktrián tevének két púpja van, melyek zsírt (nem vizet) tárolnak, ami energiát biztosítanak a téli hónapok alatt.... (0 hozzászólások)

A szarvas, a kecsesség és jóság jelképe

Egzotikus fajok

A szarvastehén a nőiesség, a szarvasbika a férfiasság kelta szimbóluma. Az indiánok hitvilágában a szarvas megnyugtatja a Nagy Szellem birodalmába tartó, az ismeretlentől rettegő holt lelkeket.... (0 hozzászólások)

Delfintetemeket találtak a Fekete-tengerben

Egzotikus fajok

  Többtucatnyi delfintetemet találtak a krími partoknál. A katasztrófavédelmi minisztérium krími főosztályának tájékoztatása szerint mintegy húsz delfin tetemére bukkantak a múlt héten az Ukrajnához tartozó félsziget keleti részén, néhány tucatnyi kilométerre Kercstől.... (0 hozzászólások)

Oltást kapott a nyíregyházi oroszlánkölyök

Egzotikus fajok

A márciusban született, most két hónapos kisoroszlán lesz a kedvenc ezen a nyáron a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Bemutatjuk a kis földimalacot (Orycteropus afer)

Egzotikus fajok

Egyesek szerint gusztustalan, mások szerint pedig a legaranyosabb állat a földimalac. A tampai állatkertben bemutatták a nyilvánosság előtt az újszülött földimalacot.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés