- -

Ismét vakcinázzák veszettség ellen a rókákat

Egzotikus fajok

A vadon élő rókákat idén ősszel is immunizálják veszettség ellen, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). ... (0 hozzászólások)

Goeldi-tamarin született a Szegedi Vadasparkban

Egzotikus fajok

Goeldi-, vagy más néven ugrótamarin (Callimico goeldii) született a Szegedi Vadasparkban, a néhány hetes kölyköt már láthatják a látogatók. ... (0 hozzászólások)

Az afrikai sertéspestis a kedvencként tartott malacokra is veszélyes

Egzotikus fajok

Az afrikai sertéspestis (ASP) vírusa nem válogat, ugyanúgy megbetegíti a vaddisznókat, a gazdasági haszonállatként tartott sertéseket és a kis kedvencként nevelt törpemalacokat is.... (0 hozzászólások)

Évente közel 120 tigris esik áldozatul az orvvadászoknak

Egzotikus fajok

Több mint 2300 tigris esett az orvvadászat és az illegális kereskedelem áldozatául az ezredforduló óta - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál. Évente átlagosan 120 illegálisan elejtett tigris maradványait - hetente több mint kettőt - foglaltak le 2000 óta egy kedden közzétett jelentés szerint, amely a nagymacskák szigorúbb védelmére szólított fel. ... (0 hozzászólások)

Bébibumm - Miskolcon leopárdkölyök, Nyíregyházán zsiráf született

Egzotikus fajok

Már látogatható a leopárd kölyök a Miskolci Állatkertben, a nyíregyházi zsiráfborjú majdnem 175 centiméterrel született. ... (0 hozzászólások)

Veresegyházára költöztek a cirkuszi oroszlánok

Egzotikus fajok

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok. A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba. ... (0 hozzászólások)

Fokozott figyelmet kér az autósoktól az őzek párzási időszakában a vadászati védegylet

Egzotikus fajok

Kezdődik az őzek párzási időszaka, ezért fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub is. Az őzek ilyenkor nappal is aktívabbak, az elütött őzek száma ilyenkor nagyon megnövekszik. De figyelemmel és a sebességhatár betartásával sok baleset elkerülhető lenne. ... (0 hozzászólások)

Műanyag szeméttől pusztulnak el a szarvasok

Egzotikus fajok

Japánban az 500 hektáros Nara Parkban már 14 szarvas tetemét találták meg, akik amiatt vesztették életüket, hogy az emberek műanyag szemetet dobáltak el. Az egyik állat emésztőrendszeréből 4,3 kilogrammnyi szemét került elő. ... (0 hozzászólások)

Binturongok születtek a Szegedi Vadasparkban

Egzotikus fajok

Három binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a Délkelet-Ázsiában őshonos cibetmacskafaj kölykeit már a látogatók is megfigyelhetik - derül ki sajtóközleményükből. ... (0 hozzászólások)

Először azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók

Egzotikus fajok

Egy dániai múzeumban őrzött szokatlan alakú cetkoponyán végzett DNS-elemzésnek köszönhetően először találtak bizonyítékot kutatók az arktiszi vizek két fenséges teremtménye, a narvál és a beluga kereszteződésére. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés