Különleges kisbárány született: wallisi feketeorrú báránnyal várják a Húsvétot

Kecskék, juhok

Az idei Húsvét állatkerti sztárja biztosan az egy héttel ezelőtt született feketeorró kisbárány Debrecenben. Az elragadó kis jerke vidám, kíváncsi és jókedvűen ugrál. Szülei társaságában már látható a kifutójukban.... (0 hozzászólások)

Mishmi takinok születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Kecskék, juhok

Két mishmi takin (Budorcas taxicolor) született a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Soha ennyi aranysakál nem élt Magyarországon

Egzotikus fajok

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk.... (0 hozzászólások)

Csimpánzok szöktek meg karámukból a belfasti állatkertből

Egzotikus fajok

Egy kis csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkert csimpánzkarámjából, faágakat használtak létraként, hogy átjussanak a karámot körülvevő falon - írta a  The Guardian az állatkerti gondozók közlése alapján.... (0 hozzászólások)

A drón késztette menekülésre a több százas szarvascsordát

Egzotikus fajok

Drónnal készült lélegzetelállító videofelvételt tett közzé a világhálón a napokban egy videós, amelyen több száz szarvasból álló menekülő csapat látható. Mivel a vad nappal általában nem mozog, a mostani menekülésre valószínű, hogy a drón okozta emberi zavarás késztette a csapatot.... (0 hozzászólások)

Ritka kismajmocska született a Fővárosi Állatkertben - nézd!

Egzotikus fajok

Az állatkertek világában ritkaságnak számító aranyhasú mangábé született október 22-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a kölyköt már a nagyközönség is láthatja.... (0 hozzászólások)

Az októberi erdő izgalmai a dámvadaknál

Egzotikus fajok

Az októberi erdő izgalmas eseményeket tartogat, leginkább a dámszarvasok élete válik kalandos szerelmi történetté a barcogás vagyis a párválasztás idejére.... (0 hozzászólások)

Ilyen cuki a kéthetes nyíregyházi orrszarvú

Egzotikus fajok

Magyarországon először született indiai rinocérosz. A bikaborjú természetes fogantatással, tizenhat hónapnyi vemhesség után jött világra szeptember 26-án. Videón a világrajövetel!... (0 hozzászólások)

Mosolyogj, ha kecskével találkozol!

Kecskék, juhok

A kecskék a boldogságot tükröző arckifejezéseket részesítik előnyben - állítják brit kutatók, akiknek eredményei azt sugallják, hogy az eddig véltnél sokkal több állat lehet képes leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról.... (0 hozzászólások)

Miért kerültek bölények az Őrségi Nemzeti Parkba?

Egzotikus fajok

Szeretnénk bemutatni a nemzeti parkban azokat az állatokat, amelyek korábban itt éltek, részei voltak a természetnek. A növényevő nagyemlősök közül ilyen az európai bölény.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés