Rákosi viperákat bocsátottak szabadon a Kiskunságban

Hüllő fajok

Hetven fokozottan védett rákosi viperát bocsátottak szabadon tavasszal a faj egyik utolsó magyarországi előfordulási helyén, a Kiskunságban. A korábban mesterséges körülmények között nevelt kígyók ezzel csatlakoztak a már közel 600 egyedből álló vadonélő hazai állományhoz.... (0 hozzászólások)

Boa bukkant elő a WC-ből

Hüllő fajok

A hét éves kislány ledermedt a félelemtől, amikor felnyitotta a WC-fedelet és egy hatalmas boát pillantott meg a WC-csészében.... (0 hozzászólások)

Pézsmateknős: gondozási tippek

Hüllő fajok

A pézsmateknősök szeretnek úszni, ezért egy elég nagy tartályra van szükségük, hogy kiélhessék ezt a hobbijukat. Az akvárium az a hely, ahol a teknősöd több, mint húsz évig fog élni, így tekintsd azt egy befektetésnek. ... (0 hozzászólások)

Ártalmatlan francia kígyók

Hüllő fajok

Ha a kígyónak a pupillája kerek akkor biztosan nem mérges kígyó, de ez nem jelenti azt, hogy nem marhat meg!... (0 hozzászólások)

Hogyan gondozzuk a leguánt?

Hüllő fajok

Csak nem azon gondolkodsz, hogy szeretnél egy leguánt tartani háziállatként ? Mi adunk neked néhány tippet, arról, hogy milyen legyen a terrárium világítása, hőmérséklete, mérete és hogy mivel etesd az újonnan beszerzett hüllődet. ... (0 hozzászólások)

A gyerekek nem félnek a viperától

Hüllő fajok

A magyar gyerekek többsége ugyan nem tartja szimpatikus állatnak a viperákat, de nem is fél tőlük és fontosnak tartja hazai védelmüket – derül ki abból a felmérésből, amelyet bécsi egyetemisták készítettek a Rákosi vipera védelmi program munkatársaival együttműködve.... (0 hozzászólások)

Krokodilfajok, avagy melyik a nagyobb óriáskrokodil?

Hüllő fajok

Azon tűnődsz, vajon melyik a legnagyobb, Földön kószáló krokodil? Úgy tűnik, hogy ezek a hatalmas, vízi szörnyek, túlélték a dinoszauruszokat. A következő cikk némi tájékoztatást nyújt róluk.... (0 hozzászólások)

Aligátor avagy krokodil?

Hüllő fajok

Bár sokan közülünk összetévesztjük az aligátorokat a krokodilokkal, ők mégis különböző rendszertani besorolásba tartoznak. ... (2 hozzászólások)

A pézsmateknős (Sternotherus)

Hüllő fajok

A pézsmateknős két pézsma mirigyéről kapta a nevét. Ezeknek köszönhető jellegzetes szaga.... (0 hozzászólások)

Pézsmateknős és iszapteknős

Hüllő fajok

Mindenki hallott már a vörös fülű ékszerteknősről és a dobozteknősről. Sokan hallottak már a tarajosteknősről, az aligátorteknősről, az ékszerteknősről, a lágyhéjú teknősről, a díszes ékszerteknősről, a díszes földiteknősről vagy egyéb teknősökről.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés