Bevált módszerek az elveszett hüllők megtalálására

Gondozás

Szokás szerint, amikor nem látod a hüllődet sütkérezni egy kövön vagy összetekeredve a búvóhelyén, az első lépés amit tehetsz az, hogy lebontsd a terráriumot. A hüllők gyakran igen leleményesen terráriumuk díszítőelemeit búvóhelynek használják.... (1 hozzászólások)

Az óriáskígyók... valóban óriások?

Hüllő fajok

Amikor óriáskígyókról beszélünk, többnyire a pitonokra és a boákra gondolunk. Ez a köznapi nyelvben bevett kifejezés a rendszertan állandó fejlődésének köszönhetően helytelenné, félreérthetővé vált.... (0 hozzászólások)

Kétfejű piton született Németországban

Hüllő fajok

Egy piton két fejjel, vagy két piton egy testtel? Akárhogy is nézzük, elég durva látvány.... (0 hozzászólások)

A európai szarvasbogár (Lucanus cervus)

Ízeltlábú fajok

Főként közép- és dél-Európában láthatunk szarvasbogarat. Nagy-Britanniának a déli és délkeleti részein élnek nagyobb számban.... (0 hozzászólások)

Zöld anolisz, a varázsgyík

Gondozás

A zöld anoliszt vagy vöröstorkú anoliszt (Anolis carolinensis) amerikai kaméleonnak is hívják, mert képes zöldből barnára változtatni a színét a hőmérséklettől és a körülményektől függően. ... (0 hozzászólások)

Jobb a hangya matekból, mint egy ötödikes diák?

Ízeltlábú fajok

A Behaviour folyóirat szerint a hangyák okosabbak, mint sok általános iskolás kisgyerek, legalábbis ami a számtant illeti. „A hangyák okosabbak, mint az ötödikesek, hiszen kiváló matekosok! ”- írja Els van Egmond, a Brill folyóirat szerkesztője.... (0 hozzászólások)

Rákosi viperákat bocsátottak szabadon a Kiskunságban

Hüllő fajok

Hetven fokozottan védett rákosi viperát bocsátottak szabadon tavasszal a faj egyik utolsó magyarországi előfordulási helyén, a Kiskunságban. A korábban mesterséges körülmények között nevelt kígyók ezzel csatlakoztak a már közel 600 egyedből álló vadonélő hazai állományhoz.... (0 hozzászólások)

Boa bukkant elő a WC-ből

Hüllő fajok

A hét éves kislány ledermedt a félelemtől, amikor felnyitotta a WC-fedelet és egy hatalmas boát pillantott meg a WC-csészében.... (0 hozzászólások)

Ártalmatlan francia kígyók

Hüllő fajok

Ha a kígyónak a pupillája kerek akkor biztosan nem mérges kígyó, de ez nem jelenti azt, hogy nem marhat meg!... (0 hozzászólások)

Mivel táplálkozik a szalamandra?

Kétéltű fajok

Mivel nincsenek tisztában azzal, hogy a szalamandra mivel táplálkozik, sok kisállat tartó mindenféle eledelekkel eteti, ami káros lehet e kis élőlények szervezetére. Ha szalamandrát szeretnél kedvencként tartani, olvasd el az alábbi cikket, hogy többet megtudhass táplálkozási szokásairól.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés