A gyerekek nem félnek a viperától

Hüllő fajok

A magyar gyerekek többsége ugyan nem tartja szimpatikus állatnak a viperákat, de nem is fél tőlük és fontosnak tartja hazai védelmüket – derül ki abból a felmérésből, amelyet bécsi egyetemisták készítettek a Rákosi vipera védelmi program munkatársaival együttműködve.... (0 hozzászólások)

Krokodilfajok, avagy melyik a nagyobb óriáskrokodil?

Hüllő fajok

Azon tűnődsz, vajon melyik a legnagyobb, Földön kószáló krokodil? Úgy tűnik, hogy ezek a hatalmas, vízi szörnyek, túlélték a dinoszauruszokat. A következő cikk némi tájékoztatást nyújt róluk.... (0 hozzászólások)

Aligátor avagy krokodil?

Hüllő fajok

Bár sokan közülünk összetévesztjük az aligátorokat a krokodilokkal, ők mégis különböző rendszertani besorolásba tartoznak. ... (2 hozzászólások)

Pézsmateknős és iszapteknős

Hüllő fajok

Mindenki hallott már a vörös fülű ékszerteknősről és a dobozteknősről. Sokan hallottak már a tarajosteknősről, az aligátorteknősről, az ékszerteknősről, a lágyhéjú teknősről, a díszes ékszerteknősről, a díszes földiteknősről vagy egyéb teknősökről.... (0 hozzászólások)

Vedlik a hüllőm! Mit tegyek?

Gondozás

Fajtól és fajtától függetlenül minden élőlény vedlik. Egyes fajoknál, úgy mint az embernél is, észrevétlenül zajlik le ez a természetes folyamat. A hüllőknél viszont más a helyzet. A gyíkok többségénél, a bőr lassan, szakaszosan, darabokban válik le a testről. Egyes gyíkfajtáknak viszont, hasonlóan a kígyókhoz, egy darabban kell, megszabadulniuk az elhalt bőrtől. ... (1 hozzászólások)

Leopárdgekkó, az ideális terráriumi állat

Hüllő fajok

"Bundájából" nem érdemes felöltőt készíttetni. Kis méretük mellett is nagyon mutatósak egy szépen berendezett terráriumban.... (113 hozzászólások)

A világító kubai kékrák

Ízeltlábú fajok

A kubai kékrák (Procambarus alleni), a világító kékrákok közül az egyik legelterjedtebb, legkedveltebb fajta. Mérete megközelítően 8 cm. Állatkereskedésekben általában megtalálható, gyakori faj. Tenyésztőktől szintén beszerezhető. Az egészséges rákok nem túlzottan félénkek, koruknak megfelelő nagyságúak. Minden testrészük sértetlen és megfelelően funkcionál. ... (80 hozzászólások)

Szeretnél kígyót háziállatként?

Gondozás

Először is el kell oszlatnunk azt a tévhitet, miszerint a kígyók gonosz csúszó-mászó teremtmények. Úgy tűnik, hogy még a kígyók fokozott megismerése ellenére is fennmaradt ez a gondolat. Kellő óvatossággal kiválóan tarthatók otthon. ... (0 hozzászólások)

A hüllők terráriumának tisztítása napi, heti bontásban

Gondozás

A hüllők élőhelye különleges ápolást igényel. A terrárium rendszeres és gondos karbantartása szükséges ahhoz, hogy hüllőnk biztonságosan és egészségesen, nem mellékesen szagmentes és vonzó környezetben éljen. ... (1 hozzászólások)

Készítsünk leguán fészket

Gondozás

A tojásrakáshoz készülődő nőstény leguán éjt-nappallá téve keresi a legalkalmasabb helyet utódjai számára. A vadonban vermeket ás, a terráriumban nekünk kell biztosítanunk az ideális feltételeket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés