Zsargal, a titokzatos ember
A Háziállat Magazin olvasóinak talán már feltűnt egy ismerős arc a Világfalu című műsorból: Kepes András mongóliai kalauza nem más, mint Zsargal, a mi kedves állatorvosunk!

A Háziállat Magazin rendszeres olvasói közül már bizonyára sokaknak feltűnt egy ismerős arc Kepes András népszerű műsorában.

Nincs tévedés: az RTL Klubon hétfő esténként Világfalu - A titokzatos ember címmel jelentkező műsorban

bulldog-es-gazdaja
valóban kedvelt állatorvosunkat, L. Zsargalt láthatja a néző. Zsargal szülőföldjére, Mongóliába hazalátogatva házigazdaként mutatja be a családjánál vendégeskedő világjáró Kepesnek hazája lakóinak érdekes és magyar szemmel nézve sokszor meghökkentő szokásait. Birkát főz, lovagol, kumiszt iszik, jurtát épít.

A doktor úr Budapesten szerzett állatorvosi diplomát, jelenleg kollégájával, dr. Kukla Miklóssal Érden folytat állatorvosi praxist közösen alapított Kutyavári Rendelőjükben. Annak idején az elsők között "szólt be" a háziállat.hu fórumozóinak, majd vállalta, hogy magazinunk munkájába bekapcsolódva válaszol az olvasók kérdéseire, és természetesen a Háziállat TV indulásakor is számíthattunk segítségére és szakértő közreműködésére. Másodállásban ugyanis ő Klári és számtalan bulldog gazdája.

Zsargal saját bevallása szerint angol bulldog-mániában szenved, kennelének neve is ezt sugallja (To Love Till Craziness!). Diósdon kertészkedik is, már amennyire az állatfalka engedi. Emellett egy szép himalája cicája is van, aki szintén imádja a gazdi bulldogjait, sőt néha - a tömeghipnózis hatására - azt képzeli, hogy ő maga is kutya.

Zsargal - akinek anyakönyvi kivonatán névként egészen más, a magyar szürkeállomány számára reprodukálhatatlan karakterkombináció áll - praxisában is kamatoztatja a mongolok lóismeretét: nemsokára megjelenő videónkon meglepetést tartogat a nézőknek...

értékelés