5
Állathoroszkóp: Mérleg (szeptember 24-október 23.)
A Mérleg jegyében született macska ösztönösen a lelki egyensúlyra, belső békére törekszik. Ezeket a tulajdonságokat tekintve akár buddhista is lehetne. De nem az.

tricolor-cica
A mérleg macska közvetlen

A Mérleg jegyében született macska...

ösztönösen a lelki egyensúlyra, belső békére törekszik. Ezeket a tulajdonságokat tekintve akár buddhista is lehetne. De nem az. Helyette inkább uralkodó jellem, megszokta, hogy az egész család az ő kényelmét és boldogságát tartja szem előtt.

Gyűlöli a káoszt - amit leggyakrabban kiadós családi veszekedések, jóval ritkábban pedig természeti jelenségek (jégeső, szélvihar) során él meg. A Mérleg macska hangulatát a Vénusz (a szeretet és szépség istennőjéről elnevezett bolygó) határozza meg.

A Mérleg macska jellemzően extrovertált, közvetlen, társaságkedvelő állat. Ha biztosítjuk számára az exkluzív társaságot, öntisztító cicavécét, pezsgős vacsorát és selyemnyoszolyát, akkor cserébe egy kedves, barátságos macskát kapunk.

A jegy szimbólumához hasonlóan a Mérleg macska is meglehetősen ingatag és bizonytalan. (Vagy nem?) Sokszor azt sem tudja eldönteni, kimenjen-e, vagy inkább benn maradjon. (De leginkább mindkettőt szeretné egyszerre!) Ideális megoldás: szereljünk macskaajtót a bejáratra! A rossz hír persze, hogy ettől a labilis viselkedéstől nem a macska, hanem a gazdi fog falra mászni.

 

vizsla-kolykok
Nem csak szép, okos is
Jellemzően barátságos, társaságkedvelő teremtés
a Mérleg kutya is

Emberrel, állattal egyaránt jól kijön. Ha elhanyagolják, képes meglehetősen hangosan megosztani a világgal mellőzöttségét.

Tehát ha kevés időnk van rá, akkor inkább válasszunk kitömött kutyát, az ugyanis sokkal kevesebb törődést igényel. És még a szőre is kevésbé hullik. Megfelelő társaságban viszont határtalan a jókedve és az öröme.

A jegy szülöttje lehet bár szemrevaló, csinos pofival megáldott kutyus, egyéb fontos erényei közé tartozik, hogy megfelelő trenírozással igen könnyen engedelmes, szófogadó ebet faraghatunk belőle. A Mérleg kutya tehát nem csak szép, hanem okos is. Mint minden Mérleg kedvenc, a Mérleg kutya is elfogulatlan gazdája iránt és az ember legjobb barátjának sem utolsó.

Rossz tulajdonságai között első helyen kell megemlítenünk dönteni nem tudó, határozatlan természetét. Ha egyszerre egynél több csontot kap, már nem tudja, melyiket kezdje először rágcsálni. De a döntést azért hagyjuk rá: végül is a horoszkópja szerint magas kutya-IQ-val rendelkezik.

értékelés