5
Állathoroszkóp: Szűz (augusztus 24-szeptember 23.)
Ha azt az elvet valljuk, hogy egy tudós mindig jó a háznál, akkor célszerű Szűz jegyű állatot választanunk. A jegy szülöttje annyira ragaszkodó és odaadó, amennyire csak egy igazi macska lehet.

A Szűz macska

Ha azt az elvet valljuk, hogy egy tudós mindig jó a háznál, akkor célszerű Szűz jegyű állatot választanunk. A jegy szülöttje annyira ragaszkodó és odaadó, amennyire csak egy igazi macska lehet.

 

tunderi-cica-kepek
A Szűz macska igazi koponya

 

Állat- és embertársai egybehangzó véleménye szerint igazi koponya, született filozófusmacska. Ne vesztegessük hát az időt arra, hogy azt bizonygassuk neki, milyen magas IQ-ja: már úgyis tudja.

Profi egérvadász hírében áll, ami nem csoda, hisz kitartó, türelmes, jól bírja a gubbasztást az egérlyuk előtt. Ha kell, bámulatos ügyességgel csap le kiszemelt zsákmányára. Fejlett vadászösztönéhez párosuló másik jó tulajdonsága, hogy igen éles szeme van a részletekhez.

Precíz és rigolyás, mindig visszacsavarja a kupakot a fogkrémre, lehajtja maga után a WC-deszkát. Ezzel, meg a japános munkamoráljával bizony még a legpedánsabb gazdi idegeire is mehet, ami nem kis teljesítmény. Időnként rátörő nyughatatlanságát hagyjuk rá, ha energiáját már levezette, úgyis bevágja a macskaszundit.

 

pottyos-kiskutya
A Szűz kutya higgadt


Ha szűz jegyű kutyusunk van...

Földjegyű állatként a Szűz kutya kifejezetten kiegyensúlyozott, higgadt és nyugodt, még azzal sem lehet kihozni a sodrából, ha szembesítjük azzal a ténnyel, hogy befejeződött a Dallas.

Állati és emberi körökben is okos, eszes ebként tartják számon. Mindent összevetve jól nevelhető, gyors felfogású ebről van szó, akit érdemes kutyaiskolába vinni.

Imádja a feladatokat, így munkakutyaként is nagy hasznát vehetjük. Jó fej kutyusként mindig készenlétben áll, hogy örömet szerezzen gazdájának: pusztán szeretetből fog neki egy postást, szomszéd nénit, csibészt. A jegy szülöttje igazi versenyszellemmel megáldott (vagy megvert) eb, bár időnként a kimértség, tartózkodás nyomait is felfedezhetjük benne.

Némileg csökkenti a Szűz kutya érdemeit, hogy aggodalmaskodó, válogatós természete van, amellyel még a hozzá hasonlóan finnyás kutyabarátokat is képes könnyedén felbosszantani. Időnként hiperaktivitás jeleit mutatja, ezt nézzük el neki, valószínűleg máshogy gondolkodik, mint mi.

értékelés