5

A Kos jegyében született macska erős akaratú, határozott, önálló, rámenős - igazi macsómacs, ahogy gondosan belőtt sérójával a világ tudomására hozza, hogy ő az úr a háznál. 

cirmos-cica-kepek
Macsó macska
A Kos jegyében született macska...

erős akaratú, határozott, önálló, rámenős - igazi macsómacs, ahogy gondosan belőtt sérójával a világ tudomására hozza, hogy ő az úr a háznál. Lobbanékony, ingerlékeny természetét nem ritkán megtapasztalhatjuk, főleg, ha valami nem egészen úgy történik, ahogy óhajtja.

A jegy szülöttje kezdeményezőkészségéről, céltudatosságáról ismert, nem téblábol, sertepertél feleslegesen. Előnyös külsejét, testi fölényét beveti, hogy a környéken élő két- és négylábúak előtt bizonyítsa, hogy ő egy isten. Természetesen a sorban az első szeret lenni.

Magától értetődő számára, hogy ő a macskák macskája. Gyakran türelmetlen, ingerült. A család zsarnokával szemben minden ellenállás felesleges: ha nem azonnal teljesül a kívánsága, akár még tettlegességet is kilátásba helyez és mancsot emel gazdájára. Ez nem teszi szerethetővé.

 

faradt-kutyus
A Kos jegyében született kutya...

a fülétől a farkáig impulzív, erélyes állat, néha kicsit idegesítően az. Gyakran megtapasztalhatjuk lobbanékony természetéből fakadó heves érzelmi kitöréseit. Függetlensége, szabadságvágya, dominanciára való törekvése a farkaséhoz hasonlító.

A Kos kutyák a kutyavilág mozgatórugói és felforgatói. Igazi sztárkutyaként számára a kockázatvállalás, a merész kaland nem nagy dolog, a gazdi persze ezt nem feltétlen így gondolja. Célratörő, tudatos ebként mindenben első szeret lenni, nem praktikus ebben megakadályozni, mivel akár testi erejét is beveti, hogy bizonyítson.

Még egy egyszerűnek tűnő sétáltatás is extrém sporttá változhat, mert akkora erővel húz, ha meg póráz nélkül visszük ki, esélyes, hogy összekap egy másik kutyával, és az is legalább annyira kellemetlen. Mármint a gazdinak.

Született vezetőként hajlamos az önző, türelmetlen, zsarnoki viselkedésre. Ilyenkor minden hiábavaló, amíg magától le nem nyugszik, célszerű vagy kedvére tenni, vagy békén hagyni, mert előfordulhat, hogy a feszültséget a bokánkon vezeti le.

értékelés