5
Állathoroszkóp: rák (június 22-július 22.)
A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre.

 

A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre.


A Rák jegyében született macska...


anyáskodó természetű, intuitív és türelmes teremtés. Szeretetteljes ragaszkodásával igyekszik magára vonni a gazdája figyelmét, emellett kitartó, állhatatos vadász.

 

A Rák jegyében született macska...   anyáskodó természetű, intuitív és türelmes teremtés

 

A jegy szimbólumához, a rákhoz hasonlóan kiszemelt zsákmányára hosszas lesben állás után csap le. Hamisítatlanul családcentrikus, nyájas modorú macska, de a nemes lelkű hősmacska-típust is kiválóan képes megszemélyesíteni. A család és kisállattársai irányában megnyilvánuló lojalitása pedig egyenesen felülmúlhatatlan.


A Rák macska erényeit valamelyest csökkenti a tény, hogy hangulatát rendkívüli módon befolyásolja a hold állása, időről időre végtelenül szeszélyes és kiszámíthatatlan bestiává változtatva őt. Ilyenkor mogorva ábrázattal elvonul az ágy alá vagy éppenséggel a mászókája legtetejére. Jobb, ha ilyenkor nem szólunk hozzá.


A Rák jegyében született kutya...

 

készséges, érzékeny és türelmes jószág. Minden eszközt bevet, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, határozottsága - kedvenc csontja elrejtésében éppen úgy, mint bármi másban - folyamatosan és erőteljesen megmutatkozik. Szintén a Rák macskákkal rokon jellemvonást mutatva nem sieti el az útjába kerülő - akár manccsal fogható, akár jelképes - akadályok átugrását. A lényeg, hogy mégiscsak megugorja azokat.

 

A Rák jegyében született kutya...  készséges, érzékeny és türelmes jószág.

 

A Rák kutya mindenkivel szemben barátságos, jó természetű, ám ezt remekül leplezi, ha a családjának épségéről van szó, így mindezek mellett megbízható őrző-védő ebnek se kutya.

Nem kifejezetten előnyös jellemvonása, hogy a hold ciklikus változásai igencsak szeszélyessé és kiszámíthatatlanná tehetik a javíthatatlanul hangulatember (jobban mondva hangulatállat) Rák kutyát mind az ember, mind más állatok irányában. Lehangoltság, rejtőzködés és titkolózás - a biztos jelei annak, hogy Rák kedvencünk világa épp a feje tetejére állt.

értékelés