5
Állathoroszkóp: Bika (április 21. - május 21.)
Erős, határozott, állhatatos, ugyanakkor konok és zsarnok, de legalább nem hisztis - ezek jellemzik leginkább a jegy szülötteit, akik nem mellékesen nyugodt, megbízható és igen odaadó teremtmények, ha minden akaratuk szerint történik...

foltos-cicus
A Bika macska lojális zsarnok

A Bika jegyű macskák...

nem a változatosság gyönyörködtet elvét vallják, gazdáikhoz ugyanúgy ragaszkodnak, mint otthonukhoz és a többi megszokott dolgukhoz. Legjobb tulajdonságai a hűség, a lojalitás és a ragaszkodás. A Bika csillagjegyű cica minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek alapján gazdája méltán állíthatja: király macskám van!

Vezetői hajlamokkal megáldott jószág, aki nem tűri a parancsokat, és válogatott eszközöket vet be, hogy uralma alá hajtsa az egész családot. Az éjszakai nyugalmunk érdekében célszerű kizárni a hálószobából, mert hajlamos rá, hogy a gazdi ágyát sajátjának érezve ott pihentesse uralkodásban megfáradt testét.

 

A Bika jegyében született kutya...

szintén erős, kitartó, rendíthetetlen; zsarnoki természetét és makacsságát valamelyest feledteti a tény, hogy remekül ért a gazdi megvigasztalásához és jókedvre derítéséhez is.

kek-szemu-kutyus
A Bika kutya makacs

Egészen addig engedelmes és szófogadó, amíg a kedvére teszünk. De ha nem tetszik neki valami, akkor bizony megmakacsolja magát, falnak fordul, megvető pillantásokkal jelzi, hogy őméltóságát megsértették, és csak hosszas könyörgések árán hajlandó leereszkedően szóba állni a gazdival.

Rossz tulajdonságai közé sorolhatjuk azt is, hogy nem kedveli a változást, mint ahogy azt sem, ha akarata ellenére utasítani próbáljuk valamire.

A Bika kutya egyik legjelesebb tulajdonsága a hűség, képes akár órákat várni egy lepukkant kocsma előtt a hőn szeretett gazdira. Barátságos természetének köszönhetően kellemes és kiváló társaság az ember számára.

 

értékelés